Zaposleni na Jarinju i Brnjaku podneli ostavke u Carinskoj službi Kosova

Zaposleni Srbi na jarinju i Brnjaku
Izvor: Kosovo Online

Na administrativnom prelazu Jarinje danas je jedanaestoro radnika koji su bili zaposleni na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak podnelo svoje ostavke u Carinskoj službi Kosova.

Oni su naveli za Kosovo onlajn da je ovo moralni čin i znak solidarnosti sa svojim narodom i dokaz neslaganja sa politikom Aljbina Kurtija.

"Ovog momenta ja i moje kolege koje smo radili na prelazima Jarinje i Brnjak podneli smo ostavke zbog moralnih razloga. Solidarisali smo se sa našim narodom. Ono što želim da kažem da smo imali izuzetnu saradnju sa našim kolegama Albancima kako sa carine, tako i sa kolegama iz policije. Nadam se da će se naći neko rešenje", rekao nam je jedan od, sada, bivših radnika na prelazu Jarinje.

Svoje ostavke oni su uručili šefu smene na Jarinju, a on će kako su nam rekli njihove ostavke proslediti Prištini.

Nakon krize koja je nastala uvođenjem mera valde u Prištini, kojima se zabranjuje korišćenje srpskih registarskih tablica, ostavke su podneli politički i institucionalni predstavnici Srba koji su bili poslanici u Prištini, ministar Goran Rakić, policajci na severu Kosova,lokalne skupštine, kao i Srbi s asevera koji su radili u kososvkim ministarstvima.