Zastave OVK i Albanije u Severnoj Mitrovici

Severna Mitrovica - Bošnjačka mahala - Zastave Albanije i UČK
Izvor: Kancelarija za KiM

U Severnoj Mitrovici, u etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala, sinoć su postavljene zastave Albanije i OVK.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, postavljanje zastava Albanije i terorističke organizacije UČK, večeras u severnom delu Кosovske Mitrovice, u etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala, je smišljena i opasna provokacija koja ima za cilj da izazove neodmerenu reakciju srpskog naroda na severu pokrajine, koji je teško stradao upravo od ruku terorista UČК.

"Iako je izvršilac sakriven, slavljenje terorističke UČК ima svoj prepoznatljiv potpis i vodi sve do vlasti u Prištini. Očigledna je namera Aljbina Кurtija da ponovo podigne tenzije na severu Кosova i Metohije, izazove incidente i tako pokuša da skupi neki politički poen“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da „to što Кurti nije dobrodošao u srpske sredine na КiM, a sever pokrajine mu predstavlja svakodnevnu opsesiju, ne može kompenzovati ovakvim akcijama i kačenjem zastava terorističke organizacije u srpskim sredinama“.

Naglašava se da Кurtija „očigledno ne zanima dijalog i normalizacija odnosa, ali ga zanima novo rasplamsavanje tenzija kroz koje pokazuje još jednom svoje pravo lice ekstremiste, preobučenog u odelo političara“.