Srbi napadnuti u Južnoj Mitrovici, uz udarce vikali "UČK" i "ubij Srbina"

Kosovska Mitrovica most
Izvor: Kosovo Online

Grupa od petnaestak Srba iz opština na severu Kosova napadnuta je danas u južnom delu Kosovske Mitrovice, dok su predavali dokumenta u Agenciji za poljoprivredu. Na njih je fizički nasrnula grupa mlađih Albanaca, a kako saznajemo, samo srećom nije došlo do težih povreda iako su neki napadnuti flašama i noževima.

Službenik u Agenciji za poljoprivredu Šefki Bajrami potvrdio nam je da se incident dogodio, nije govorio o detaljima, ali naglasio je da je najvažnije da nije došlo do težih posledica.

"Nije se do sada ovako nešto dešavalo. Nije bilo nikad problema. Ni prošle ni pretprošle godine. Danas neki mladi ljudi, verovatno zbog situacije. Nisu iz kancelarije. Ovo će uticati na rad kancelarije, da ljudi više neće imati poverenja. Ali mislim da će i to da prođe“, rekao nam je Bajrami.

Po njegovim rečima, kosovska policija je stigla kad se već sve smirilo i napravila zapisnik, ali nije još uvek saopšteno ništa zvanično.

Kako je za Kosovo onlajn izjavio jedan od napadnutih Srba, on je dobio nekoliko udaraca u telo i glavu.

"Bilo je nas desetak, petnaest, da registrujemo domaćinstva. Odjednom se začula glasna muzika, pominjali su Srbe, nisam razumeo. Rekli su nam da zatvaraju šalter. Krenuli smo hodnikom napolje kad su krenuli da nas udaraju. Bili su i sa leve i sa desne strane. Tražili su incident. Vikali su "UČK“, "ubij Srbina“... Krenuli su pesnicama da udaraju, flašama da gađaju. Kad smo izašli na ulicu začule su se sirene policije. Svi smo izjurili i krenuli prema mostu“, priča ovaj Srbin, koji nije hteo da mu pominjemo ime.

On kaže da je morao da se vrati po oca koji je ostao u grupi iza, a onda je dobio još nekoliko udaraca.

"Vratio sam se po oca, on je stariji čovek, onda su me šutnuli nekoliko puta i udarili pesnicom u glavu. Srećom nisam ozbiljnije povređen. Policija je posle došla. Da li je to dogovoreno ne znam. Ne verujem da je spontano. To je kancelarija za Srbe sa severa“, kaže.

Sveta
27. Septembar 2021.
Pa šta ćete tamo? Drage su vam šiptarske pare
zabeli ks
27. Septembar 2021.
Oni su naši građani, i žao mi je ovog nemilog događaja, što nismo mogli zaštiti od tih huligana.
Istina
27. Septembar 2021.
je da za njih to demokratija!
zabeli ks
27. Septembar 2021.
A za vas barikade su demokratija
Mili
27. Septembar 2021.
Svakome su pare mile."Siptarske" ili belosvetske.Nije lepo ovako postupiti prema sugradjanima bilo koji to bili.To je za svaku osudu .Prilicno sam siguran da ce napadaci zavrsiti u zatvor;ali prvo pred sudijom ,i to Srbinom.
Toni
27. Septembar 2021.
Cemu sluzi ove tenzije,daj jednom da se pruzi sansa sasvim miru i da albanci srbi da zive jedni pored drugih jer bog je to stavio do znanja ma koliko se mrzimo da nema kuda srbija i albanija da budu oduvek uz nas