Zelenović i Đorđević razmenili optužbe: Ko brine za Kosovo, a ko bi samo da ruši Vučića

Neboša Zelenović
Izvor: N1 Info

Međusobne optužbe dela opozicije koje su usledile nakon predloga bivšeg gradonačelnik Šapca Nebojše Zelenovića da se opozicija ujedini i uključi oko rešavanja kosovskog pitanja, nastavljaju se razmenom optužbi na relaciji Zelenović - Mlađan Ðorđević, prenosi Tanjug.

U medijima se naime pojavio navodni audio-snimak u kojem Zelenović na sastanku sa najbližim stranačkim saradnicima, optužuje predsednika pokreta Oslobođenje Mlađana Ðorđevića da ga ustvari ne interesuje Kosovo, već želja da "na račun" Kosova sruši Vučića.

"Koja je to perverzija, da Mlađan Ðorđević - koji na reveru drži grb ruske tajne službe - izađe i kaže, 'pustićemo Vučića da reši Kosovo, a onda ćemo da mu slomimo vrat', čuje se na snimku koju su emitovali pojedini mediji

To znači, dodaje Zelenović, tumačeći Ðorđevića, "da nama (opoziciji) nije problem da se to reši nego nama treba žrtva, boli nas d..e za Kosovo".

Ðorđević, koji je među prvima reagovao na Zelenovićev predlog o tačakama oko kojih je pozvao da se okupi opozicija, kritikujući pre svega predlog da je potrebno brzo rešenje kosovskog problema, otužbama da hoće "Vučiću da pripomogne i u predaji Kosova", ponovio je danas na Tviteru te optužbe.

Zelenović je dobrodošao da se "ili pridruži borbi za sprečavanje sporazuma o Kosovu i smenjivanje Vučića", ili, kako je naveo, "može da ode kod njega i pomogne mu za tezgom dok ovaj rasprodaje Srbiju".

Inače, za Zelenovića, Ðorđević tvrdi da je izdao glasače opozicije i "prvi se odrekao ideje bojkota, iako je potpisao Sporazum sa narodom", kao i da se ponovnog okupljanja opozicije "setio" kada je izgubio izbore u Šapcu.