Zemaj: Kosovo se nalazi u poziciji uzmi ili ostavi zbog načina na koji je Kurti vodio dijalog

Armend Zemaj
Izvor: Ekonomia Online

Poslanik DSK Armend Zemaj kazao je da dijalog koji je premijer Aljbin Kurti vodio doveo Kosovo u poziciju "uzmi ili ostavi", prenosi Ekonomija onljan.

Zemaj je to rekao komentarišući izjavu specijalnog izaslanika SAD Gabrijela Eskobara da SAD očekuju predlog kosovske vlade za ZSO do sastanka u Briselu 2. maja.

„Pristup koji se dogodio u procesu dijaloga ili pristup koji je Kurti vodio doveo nas je do ovih situacija uzmi ili ostavi i to je glavna greška zbog koje trpimo te posledice. Sada su i predlozi i zahtevi partnera u skladu sa ovim pristupom”, rekao je Zemaj.

Zemaj je komentarišući hapšenje direktora Kosovske energetske korporacije Nagipa Krasnićija, kazao da dve godine postoje sumnje o korupciji u KEK-u.

„Ne bismo komentarisali da nismo izneli ove sumnje da u KEK-u u ove dve godine vlada nežna romansa i da postoje sumnje u koruptivne poslove. Sada pravda mora govoriti, oni imaju i presudu i glavnu akciju. Moramo sačekati, ali na nama je kao političaru da otkrijemo šta znamo”, rekao je on.