Abazović: Specijalnom državnom tužilaštvu otkrio sam sva imena vezana za šverc cigareta

Dritan Abazović

Crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je Specijalnom državnom tužilaštvu izneo sve podatke kojima raspolaže u vezi sa švercom cigareta, što je, kako tvrdi, usko povezano sa švercom kokaina u Luci Bar, prenosi RTV.

Abazović je novinarima po izlasku iz tužilštva rekao da je ovog puta rekao sva imena, firmi i pojedinaca.

"Morao sam da iskažem putokaz šverca cigareta u Crnoj Gori. Šverc cigareta uzima najveći udeo u organizovanom kriminalu, moja teza ostaje - rušenjem šverca cigareta ruši se i piramida šverca kokaina", naveo je Abazović.

Uveren je, dodao je, da će ruka pravde stići do svih a država će, kaže, učiniti sve da zaštiti specijalnog državnog tužioca, koji ima samo jedan zadatak - da nastavi kako je krenuo i da bude odlučan u sprovođenju zakona.

Abazović kaže da je sve u Crnoj Gori povezano sa švercom cigareta, prenosi Tanjug.

Poručio je da nema skrivanja iza Demokratskog fronta i da je Milo Đukanović, kako je kazao, generator svega lošeg što se dešava u Crnoj Gori.

Premijer je ponovio da je njegova vlada pala i zbog rasvetljavanja ubistva glavnog i odgovornog urednika lista "Dan" Duška Jovanovića, sa kojim imaju veze oni koji su uključeni u šverc cigareta.

Rekao je da će svaku stvar koju treba izneti u javnost i istakao da je pokušao da svoja saznanja o švercu cigareta iznese i bivšem specijalnom državnom tužiocu  Milivoju Katniću, ali da je video da on to nije hteo da radi.

Abazović je rekao da ministar odbrane Raško Konjević nikada nije, od kada je na ovoj poziciji, pomenuo korupciju, ali da svakodnevno pominje Rusiju, Srbiju, četnike i Srpsku pravoslavnu crkvu.

"Konjević nije sazvao nijednu sednicu Biroa za operativnu koordinaciju", rekao je Abazović.

Na pitanje zbog čega se čekalo da padne vlada, pa da onda izađe s ovim podacima, Abazović kaže da su svi obavešteni.

"Njihov zadatak je bio da obaveste mene. S obzirom na to da u Crnoj Gori ne funkcioniše sve, ja sam kad sam odlučio da krenem dalje krenuo. Moj tajmlajn je takav. Ja sam rekao da ovo mogu i kao građanin i kao opozicionar, ali je cilj da se sve raskrinka. Oni znaju da sa Dritanom Abazovićem kompromisa nema", poručio je odlazeći premijer.

On je, kako su preneli podgorički mediji, novinarima kazao da je zadovoljan i da tužiocima treba vremena.

Rekao je da je govorio o periodu od tri, četiri godine.

Abazović je Specijalnom državnom tužilaštvu predao pripremljenu dokumentaciju i izneo šemu šverca cigareta u Crnoj Gori, šemu povezanih lica i kompanija, o čemu je ranije govorio i u Skupštini.