Crna Gora: Abazović i Joković dostaviće predlog za rekonstrukciju Vlade

Vlada Crne Gore
Izvor: RTCG

Deo poslanika koji su činili skupštinsku većinu nakon poslednjih parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. održali su sastanak tokom pauze sednice parlamenta na kome će premijer Dritan Abazović i potpredsednik Vlade Vladimir Joković dostaviti predlog za rekonstrukciju Vlade, prenosi RTCG.

Na zahtev dva poslanička kluba predsednica Skupštine Danijela Đurović dala je pauzu od sat vremena.

Sastanku iza zatvorenih vrata u skupštinskom Bijelom salonu prisustvovali su lideri DF-a, PzP-a, Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore, Radničke partije, DEMOS-a, CIVIS-a, a bio je prisutan i premijer Dritan Abazović i potpredsednik Vlade Vladimir Joković iz SNP-a.

Nakon sastanka, jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je novinarima da će premijer Abazović i potpredsjednik vlade Joković dostaviti priedlog za rekonstrukciju

"U naredenih 15 do 20 minuta to će, sa potpisima Ure i SNP-a, biti dostavljeno pobednicima izbora 2020. godine", rekao je Mandić.

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić najavio je da je ta partija spremna da povuče odluku da će glasati za smenu Vlade ako premijer podnese detaljan plan rekonstrukcije i podrže ga lideri koji su bili na sastanku, a potom i Demokrate.

Demokrate nisu bile na sastanku. Podsećaju da su rekli da se ostali lideri usaglase i dostave im priedlog 32 poslanika.