Đukanović: Ostajem u DPS, ne možemo se pogađati da li će biti EU ili "srpski svet"

Milo Đukanović
Izvor: cdm.me

Odlazeći crnogorski predsednik MIlo Đukanović je nakon ostavke na mesto predsednika DPS naajavio da ostaje u politici i u toj stranci, dodajući kako "ne vidi gde bi drugde bio", pišu Vijesti.

"Ostaću u frontu borbe za vrednosti koje treba da budu deo baštine savremene Crne Gore. Nema nikakve sumnje čemu pripada budućnost. Ne možemo se pogađati hoće li biti EU ili srpski svet. Sav svoj autoritet, znanje i iskustvo staviću u ostvarivanje naših ciljeva, s bilo koje pozicije", rekao je Đukanović u prvom obraćanju nakon podnošenja ostavke.

On je naglasio da se povlači s čela stranke nakon svog lošeg rezultata na predsedničkiim izbrima, kako bi DPS bila oslobođena prigovora da ne respektuje poruke javnosti.

Đukanović ne smatra da je rizično to što se povukao pre održavanja parlamentarnih izbora.

"Već sam rekao da svaku svoju odluku ozbiljno promislim. Setićete se da smo odgodili održavanje izbora u partiji da ne ugrožavamo pripremu za izbore. U međuvremenu smo dobili odgovor na predsedničkim izborima. Procenili smo da je pametnije napraviti promenu što pre, da bi DPS dobio lidera koji će voditi partiju na izborima", zaključio je Đukanović.

Glavni odbor DSP danas je prihvatio ostavku Đukanovića i na mesto v. d. šefa stranke imenovao Danijela Živkovića.