Dodik: Nismo zabrinuti zbog sankcija, one pokazuju nemoć SAD

Milorad Dodik
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je večeras da nije zabrinut zbog sankcija koje su Sjedinjene Američke Države uvele srpskoj članici Predsedništva BIH Željki Cvijanović i trojici zvaničnika RS, jer one pokazuju nemoć SAD.

Dodik je na Tviteru istakao i da SAD nisu birale zvaničnike RS, pa ih neće ni smenjivati.

"Sjedinjene Američke Države nisu birale zvaničnike RS, pa ih neće ni smjenjivati. SAD misle da na ovaj način mogu disciplinovati svakoga ko ne misli kao oni. Sankcije pokazuju i nemoć velike globalne sile kao što su SAD. Bez obzira na sve, oni žele da sankcionišu ovaj narod, jer mi smo predstavnici naroda. Oni žele da promene nas, da dođu neki koji će ćutati, klimati glavom i odobravati. Mi nismo zabrinuti zbog ovih sankcija", napisao je Dodik.

Ministarstvo finansija SAD uvelo je sankcije Željki Cvijanović, predsedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nenadu Stevandiću, premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću i ministru pravde RS Milošu Bukejloviću smatrajući da su “odgovorni ili saučesnici, ili da su direktno ili indirektno učestvovali u povredi ili radnji koja je ometala ili ugrožavala sprovođenje bilo koje regionalne bezbednosti, mira, saradnju, ili sporazum o međusobnom priznavanju ili okvir ili mehanizam odgovornosti u vezi sa Zapadnim Balkanom, uključujući Dejtonski sporazum”.