Edi Rama potvrdio ono što su "Simpsonovi" predvideli pre 30 godina - satelit "Albanija"

Simpsonovi - satelit Albanija
Izvor: Kosovo Online

U jednoj od epizoda čuvene američke animirane serije "Simpsonovi", koja je emitovana još davne 1990. godine, prikazan je satelit nazvan "Albanija", piše Kljan Kosova.

Taj detalj bi verovatno bio zaboravljen, da aktuelni albanski premijer Edi Rama nije prošle nedelje najavio da bi ta zemlja sledeće godine mogla da lansira dva satelita u svemir.

Po Raminim rečima, sateliti bi trebalo da nose imena "Albanija 1" i "Albanija 2".

U epizodi pomenute serije, pod nazivom "D Kreps of Vret" (The Crepes of Wrath), koja je emitovana 15. aprila 1990. godine, kao 11. epozoda prvog serijala, Adilj Hodža je student iz Albanije na razmeni, koji dolazi u porodicu Homera i Mardž Simpsona, dok je njihov sin Bart poslat na razmenu u Francusku.

Ispostavlja se da je on tajni agent albanskog komunističkog režima, a u jednoj sceni on komunicira sa Albanijom, preko satelita sa dvoglavim orlom.

Serija "Simpsonovi" je najduži američki sitkom, koji se emituje već 33 sezone, a između ostalog, serija je poznata i po tome što je predvidela mnoge događaje koji su se u svetu kasnije zaista i dogodili, između ostalog i da će Donald Tramp postati predsednik Amerike.