Gradonačelnik Sarande: Sve je spremno za letnju sezonu, očekuje se veći broj turista sa Kosova

Saranda
Izvor: Reporteri

Primorski grad Saranda u Albaniji, spreman je da primi kosovske turiste tokom letnje sezone, a gradonačelnik Adrijan Gurma je obećao da neće biti povećanja cena i da neće tolerisati one koji to budu činili, prenosi Reporteri.

"U Sarandi do sada, mimo svih kontrola i mehanizama koje imamo kako bismo pratili situaciju, imamo pre svega garanciju operatera i privrednika da neće biti zloupotreba u pogledu cena. Međutim, svi smo na nogama da će u svakom problematičnom slučaju odgovor biti momentalan“, kazao je Gurma.

Gurma je dodao da je zahvaljujući ulaganjima u infrastrukturu, pristup saobraćaju na ulaznim i izlaznim putevima u gradu Saranda biće značajno poboljšan.

"Što se tiče onoga što Saranda nudi ove godine u odnosu na druge godine je novo šetalište, novi panoramski put, koji počinje na ulazu u grada, i pravi obilaznicu da bi prešao dalje u Ksamil i Butrint. Dakle, oni koji budu išli u Ksamil i Butrint više neće imati obavezu da prolaze kroz grad, već će prelaziti panoramski put, koji ima drugi pristup. Istovremeno pružajući priliku onima koji prolaze da uživaju u Sarandi iz druge dimenzije, pogledu odozgo, slikovitom pogledu", kazao je Gurma.

Gurma je dodao da je povećana pažnja u održavanju čistoće na ulicama, takođe i u pogledu bezbednosti i u kvalitetu turističkog smeštaja.

"Pripremili smo i kalendar, koji će biti bogat kulturno-umetničkim događajima, jer u Sarandi odmaraju mnoge kategorije turista. U Sarandu dolazi širok spektar turista. Tako da smo odgovorili na sve ove kategorije", rekao je Gurma.

Opština sada radi na kompletnoj sanaciji ulične rasvete i glavnog gradskog bulevara, čišćenju plaže i peska, sadnji novog drveća i rekonstrukciji trotoara duž bulevara, koji je jedan od najposećenijih mesta kod turista i raznih posetilaca, dodao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Gurma pozvao je građane Kosova da provedu letnji odmor u ovom delu Albanije.