Međunarodni aerodrom Skoplje dobio nagradu za kvalitet aerodromskih usluga za 2022. godinu

Aerodrom Skoplje
Izvor: Skopje Airport Facebook

Međunarodni aerodrom Skoplje ponovo je dobio nagradu za kvalitet usluge aerodroma, ovoga puta za proteklu 2022. godinu, od strane Međunarodnog svetskog saveta aerodroma, saopštio je TAV Makedonija.

Renomirana organizacija sa sedištem u Montrealu u Kanadi objavila je nagrađene aerodrome sa svih kontinenata, regiona i zemalja širom sveta.

Prema ACI kategorizaciji, Međunarodni aerodrom Skoplje dobio je nagradu za 2022. godinu u kategorijama najbolji aerodrom sa dva do pet miliona putnika u Evropi, aerodrom sa najposvećenijim osobljem u Evropi, najlakši aerodrom u Evropi, najprijatniji aerodrom u Evropi i najčistiji aerodrom u Evropi, navodi se u saopštenju.

“Program kvaliteta aerodromskih usluga doneo nam je nekoliko ključnih merila za procenu usluga koje nudimo našim putnicima dok su na aerodromu. Od 2012 godine, tokom godina, kontinuirano smo koristili ta merila za poboljšanje kvaliteta naših usluga. Na osnovu sugestija i komentara putnika datih u anketi o kvalitetu aerodromskih usluga, uveli smo besplatan bežični internet na aerodromu, postavili stanice za punjenje mobilnih uređaja, otvorili smo prostoriju za pušenje u vazduhoplovstvu, odnosno bezbednosno restriktivnoj zoni. Nastavićemo da slušamo naše putnike i stvaramo dodatnu vrednost u njihovim putopisnim pričama sa Međunarodnog aerodroma Skoplje”, rekao je generalni direktor TAV Makedonija Metin Batak.

TAV Makedonija je januar ove godine završio sa 165.34 putnika na dva makedonska aerodroma – Međunarodnom aerodromu Skoplje i „Sv. Apostol Pavle“ – Ohrid, što predstavlja rast od 35 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.

“Istovremeno, broj letova na dva aerodroma u januaru je porastao za 30 odsto u odnosu na prethodnu godinu i iznosio je 1.395 letova”, ističe se u saopštenju.