Mickoski: VMRO-DPMNE će državu vratiti narodu, Kovačevski je "poklonio" DUI i Ahmetiju

Hristijan Mickoski
Izvor: Facebook/Hristijan Mickoski

Lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski poručio je da je donedavni makedonski premijer Dmitrij Kovačevski, "državu poklonio DUI" i da pet funkcionera odlučuje o svemu u zemlju, te obećao građanima da će državu vratiti narodu, prenosi Kljan Makedonija.

"Uzmimo državu iz ruku 100 funkcionera DUI i njihovih sluga iz SDSM-a. Problem Kovačevskog je što je dao državu Aliju Ahmetiju. Država je danas u njihovim rukama. SDSM čini sve da zadrži fotelje i ne pita koliko košta prodaja Makedonije. Makedonci su građani drugog reda, ali ne samo to. Svi oni koji nisu Ali Ahmeti, Artan, Bujar ili Kovačevski, Zečević i Maričić i još 100 njih koji su uništili Makedoniju, građani su drugog reda", rekao je Mickoski na predizbornom skupu svoje stranke, koja je za predsednicu Severne Makedonije kandidovala Gordanu Sljanovsku Davkovu.

Mickoski je albanskoj opoziciji poručio da VMRO-DPMNE želi sa njima da napravi koaliciju, ali i da se poštuju kao prijatelji i sugrađani.

"Čak i Makedonci i Albanci i drugi imaju isti problem i izazove. Vaša deca takođe napuštaju zemlju. Hajde da radimo zajedno na sistemu u kojem će svi imati privilegije i odgovornosti", rekao je Mickoski.

Lider VMRO-DPMNE javno je upitao Kovačevskog, kandidata kojeg je podržala SDSM Stevu Pendarovskog i lidera DUI Alija Ahmetija da se izjasne da li će bojkotovati drugi krug predsedničkih izbora, nakon što, kako je rekao, Pendarovski izgubi u prvom krugu.