Severna Makedonija: Alijansa za Albance pridružuje se DUI i Evropskom frontu

Ziadin Selja
Izvor: Facebook

Alijansa za Albance pridružuje se Evropskom frontu, u okviru kojeg će izaći na predstojeće izbore u Severnoj Makedoniji. Aljansa se pridružuje na poziv predsednika Demokratske unije za integraciju Aljija Ahmetija, saopštio je njen lider Ziadin Selja i izrazio uverenje da će ta koalicija posle izbora odvesti Severnu Makedoniju u EU, piše Kljan Makedonije.

"Alijansa za Albance pristala je na ponudu da postane deo Evropskog fronta, da što pre, najsigurnijim koracima, integriše Severnu Makedoniju i učini je deo EU. Spremni smo da preuzmemo obaveze, ne bežimo od odgovornosti", rekao je Selja nakon sednice odbora stranke.

Nije izneo mnogo detalja o "ponudi" koju je dobio od predsednika DUI Alija Ahmetija, ali je poručio da njegova stranka zna da pokaže odgovornost i bude transparetna pred građanima. 

Naveo je da nije isključena mogućnost da koalicija opstane i za naredne lokalne izbore, ali da se o tome za sada nije razgovaralo.

Evropski front i koalicija VLEN su dva albanska politička bloka u Severnoj Makedoniji koja će se takmičiti na predsedničkim i parlamentarnim izborima 24. aprila i 8. maja.

Demokratska unija za integraciju stožer je koalicije Evropski front, koja uključuje manje albanske stranke i druge etničke zajednice. U toj koaliciji su Albanska demokratska partija, Narodna partija i Evropska demokratska partija.

Koaliciju VLEN Pokret Besa, Demokratski pokret, Savez za Albance i Alternativa.