Mickoski: VMRO-DPMNE neće podržati Talata Džaferija u Skupštini

Hristijan Mickoski
Izvor: Facebook

Hristijan Mickoski, predsednik VMRO-DPMNE, izjavio je da će oni učestvovati u tehničkoj vladi, ali da neće glasati u Skupštini, kao i da Talat Džaferi ne zaslužuje njihovu podršku, prenosi TV21.

"Moj stav je jasan, ovaj stav ću izneti i izvršnom i centralnom komitetu. Talat Džaferi ne zaslužuje podršku VMRO-DPMNE i mi ćemo se suzdržati od glasanja”, rekao je Mickoski.

Makedonija će 28. januara imati novog premijera i tehničku vladu. Talat Džaferi će biti tehnički premijer. Prema dogovoru SDSM-a i DUI-a, u poslednjih 100 dana sastava ove vlade premijer bi trebao biti Albanac. Uloga tehničke vlade biće da organizuje fer i demokratske izbore koji će se održati 8. maja, zajedno sa drugim krugom predsedničkih izbora. 

Iako je SDSM pre nekoliko dana objavio imena svojih kandidata, VMRO-DPMNE još uvek nije doneo odluku. Očekuje se da će imena biti objavljena nakon 11. januara.

"Izvršni i centralni odbor će se sastati 11. januara , razgovaraćemo o ovoj temi, narednih dana će biti poznata imena", rekao je predsednik VMRO-DPMNE.