Milanović: Crna Gora što pre treba postati članica Evropske unije

Milanović i Ivanović
Izvor: www.predsjednik.hr

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas u Zagrebu sa ministrom spoljnih poslova Crne Gore Filipom Ivanovićem. Tom prilikom poručio je da Crna Gora treba što pre da postane članica Evropske unije, te da može računati na snažnu podršku Hrvatske na putu prema EU.

Kako je saopšteno iz Milanovićevog kabineta, glavna tema sastanka bile su evropske integracije i perspektiva ulaska Crne Gore u Evropsku uniju.

Milanović je ponovio kako Crna Gora može računati na snažnu podršku Hrvatske na putu prema EU, dodajući da treba da postane članica Unije što pre, pogotovu imajući u vidu činjenicu da je već godinama članica Natoa.

Na sastanku se razgovaralo i o bilateralnim odnosima Hrvatske i Crne Gore, kao i o sigurnosnoj i političkoj situaciji u jugoistočnoj Evropi.

Sastanku su prisustvovali opunomoćeni ministar i otpravnik poslova Crne Gore u Hrvatskoj Damir Grbović, v.d. generalnog direktora za bilateralne poslove u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore Aleksandar Drljević i druga sekretarica iz Ambasade Crne Gore u Hrvatskoj Anđela Darmanović, kao i ambasador Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić, savetnik hrvatskog predsednika za spoljnu i evropsku politiku Neven Pelicarić i savetnik predsednika za nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić.