Mitropolit Joanikije: Na Cetinju je danas bio biblijski događaj

Mitropolit Joanikije
Izvor: Kosovo Online

Ustoličeni mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije poručio je u podgoričkom Hramu Hristovog Vaskrsenja da je ovo, kako je kazao, bio biblijski događaj na koji je došlo oko 40 arhijereja iz SPC i drugih sestrinskih pravoslavnih crkava, prenosi Tanjug.

Istakao je da se Crkva u tom iskušenju molila Bogu i nismo, kazao je, istom merom vraćali - mržnjom.

"Znamo da su ove podele u Crnoj Gori veštački izazvane, što je opterećivalo sve vernike i celu zemlju uoči ustoličenja", rekao je mitropolit.

Istakao je da nije lepo da Crna Gora i Cetinje u ovom trenutku šalju poruke da neko nije dobrodošao - ni gosti iz inostranstva.

“To je opterećivalo i vladu Crne Gore”, rekao je mitropolit i pozdravio prisutnog premijera Zdravka Krivokapića, nakon čega je usledio aplauz.

On je poželeo da se razdor u narodu smanji što više i dodao da vlasti imaju svoja iskušenja, kao i Crkva, ali je, poručio je, preovladao razum i osećaj poštenja.

Predstavnici pravoslavnih crkava iz cele vaseljene, koji zbog nereda na Cetinju nisu mogli da prisustvuju ceremoniji, takođe su se obratili vernicima čestitajući današnji dan - dan ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog.

Ja
05. Septembar 2021.
Treba da se postuju vjere narod i njihova prava to je mir naroda na pravdi i slobodi sto treba da bude !!!
Blake
05. Septembar 2021.
The representative of religion are elected to spread peace between peoples and countrywide, and not to sing a song about military return in Kosovo. This is war proclaimed.
Milan
05. Septembar 2021.
DOSTOJAN!!!
lule
06. Septembar 2021.
Kao Srbin odgovorno tvrdim da je SPC najveća sramota srpskog naroda...ono bezvezno izazivačko pevanje...vozikanje u skupim kolima...neplaćanje poreza...ogromna imovina koja je dobijena na ime kupovine lojalnosti...bahatost sveštenstva...krajnje oportunističko ponašanje...