Pokrenut krivični postupak protiv mladića koji je bacio suzavac tokom Bregovićevog nastupa u Korči

Suzavcac na nastupu Bregovića u Korči
Izvor: Klix.ba

Policija u Korči pokrenula je krivični postupak protiv mladića starog 21 godinu koji je bacio suzavac na koncertu Gorana Bregovića na Festivalu piva u tom gradu, a kako se navodi, on je odranije poznat policiji, prenosi Tanjug.

Kako je saopšteno, reč je o Redonu Leki iz Tirane, koji je poznat odranije policiji po proizvodnji i prodaji narkotika, ilegalnom krijumčarenju ljudi i pljačkama, prenosi ABC Albanija.

Takođe, zbog istog slučaja pokrenut je postupak i protiv F.K, starog 33 godine iz sela Lušnje koji je bio u društvu Leke i koji je pružao otpor.

Dodaje se da su na licu mesta pronađeni dokazi, kao i neeksplodirana naprava.

Ranije danas, policija je saopštila da je pored Leke uhapšeno još osam osoba povezanih s bacanjem suzavca na Bregovićevom koncertu, a na licu mesta pojavili su se video snimci osoba koje kako bacaju suzavac i beže sa lica mesta.

Bregović je održao koncert na festivalu Bir fest uprkos brojnim zahtevima uoči njegovog održavanja da se on odloži zbog navodnih prosrpskih stavova muzičara, posebno protiv Kosova.

Koncert je održan uz prisustvo nekoliko hiljada gledalaca, uz stroge mere bezbednosti, a na obezbeđenju koncerta bilo je angažovano više od 200 policajaca, od kojih je većina bila oko bine, dok su ostali bili raspoređeni na glavnim gradskim ulicama.