Rama u parlamentu: Zabili ste nož u grudi Hašimu Tačiju

Edi Rama
Izvor: Albanian post

Premijer Albanije Edi Rama odgovarajući u parlamentu danas članovima opozicione Demokratske stranke rekao je da su oni zabili "nož u grudi" Kosovu i Hašimu Tačiju, prenosi Albanijan post.

U Skupštini Albanije se trenutno razmatra Nacrt rezolucije protiv izveštaja Dika Martija o ratnim zločinima OVK na Kosovu i trgovini organima u Albaniji. Ovu Rezoluciju predstavila je Socijalistička partija, sa ciljem da se zatraži poništenje optužnica Specijalnog suda protiv bivših čelnika OVK, među kojima je i Hašim Tači.

Rama je poručio demokratskim poslanicima da oni "nemaju poentu vezanu za Kosovo".

"Istorija će pokazati da ste krivi vi, velike ’patriote’“, naglasio je Rama tokom govora.

Šef Vlade Albanije je rekao i da je ovo stara tehnika demokrata, jer svaki put kada imaju unutrašnje probleme pričaju o Kosovu ili sličnim rezolucijama.

"Kad god je došlo do krize koju ste morali da prevaziđete, žrtve Kosova stavljate u sredinu. Koliko ste puta morali da skinete određene probleme sa dnevnog reda, izađete sa izjavama i rezolucijama za Kosovo“, pitao je Rama.

Kako prenosi Albanijan post, Rama je upitao demokrate zašto su se baš sada setili Srebrenice, i optužio ih je da su "spremni da ekshumiraju i ponovo sahranjuju žrtve rata, samo da bi svetu saopštili pretpostavku da socijalisti ne žele da sarađuju".