Raspisana međunarodna poternica za ubicom devojčice iz Skoplja, njenom ocu određen pritvor

Ljupčo Palevski
Izvor: Youtube/printscreen/treta politika

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije raspisalo je poternicu za prvoosumnjičenim za organizovano ubistvo Vanje Gorčevske (14) u Skoplju i Pančea Žežovskog (74) u Velesu. U međuvremenu je Krivični sud Severne Makedonije odredio zadržavanje do 48 sati ocu devojčice, kako ne bi pobegao ili ometao istragu.

Ljupče Palevski Palčo se sumnjiči da je upucao Vanju i Pančea, a za njim se traga zbog krivičnih dela otmice i ubistva.

Palevski ima desničarsku prorusku stranku u Makedoniji, bavio se građevinarstvom, a bio je u ekstradicionom pritvoru u Beogradu po međunarodnoj poternici Hrvatske. Imao je i svoj podkast.

Među osumnjičenima za ubistvo Vanje je i Vlatko Kešišov iz Štipa, koji je uhapšen. Lisice na ruke stavljene su i Veliboru Manevu, kao i Bori Videvskom iz Velesa.

Osumnjičeni su bili u bliskim odnosima sa Palevskim preko radikalne „Desne stranke“, a na svojim Fejsbuk profilima su delili fotografije sa Palevskim.

Prema onome što se može videti na njegovom Fejsbuk profilu, Palevski se svakodnevno oglašavao osim 27. novembra, kada je kidnapovana i ubijena 14-godišnja Vanja.

Makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski izjavio je prethodno danas da je Palevski pobegao iz Severne Makedonije sa svojim advokatom, prvo u Beograd, a potom u Bugarsku.

"Učinićemo sve da ovu osobu, ovo čudovište, kojeg pratimo, privedemo pravdi čim kroči na naše tlo", rekao je makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

Krivični sud Severne Makedonije večeras je odredio zadržavanje do 48 sati ocu ubijene 14-godišnje devojčice iz Skoplja, kako ne bi pobegao ili ometao istragu. Kako se sumnja, on je otmičarima dao informacije kada će njegova ćerka biti sama kod kuće. Motiv otmice navodno je novac koji je Vanjina majka dobila od prodaje stana.

Otac je ranije danas saslušan u Tužilaštvu, gde je negirao krivicu.