Selja: Albanske stranke u Makedoniji glasale za program koji podržava "Otvoreni Balkan"

Zijadin Selja
Izvor: Koha ditore

Predsednik Alijanse za Albance Zijadin Selja rekao je da je javnost na Kosovu zatrovana lažima, kada je reč o situaciji u Severnoj Makedoniji, prenosi Koha.

Selja je istakao da je "Otvoreni Balkan" de programa nove severnomakedosnke vlade, za koji su glasale i albanske stranke.

Prema njegovim rečima, u očima Srbije ovo je samo zaobilaznica priznanja nezavisnosti Kosova i upitao kakva je poruka Evropi, kada Albanci prihvate tu inicijativu.

Selja je dodao i da su Albanci na prošlim lokalnim izborima imali saradnju sa VRMO u nekoliko opština i da je njegova stranka imala ponudu za Uniju za integraciju. Međutim, kako dodaje, na tu ponudu je odgovaraeno najavom koalicije Aljija Ahmetija i Zorana Zaeva.

"Sve dok sam ja predsednik političkog subjekta, nijedan makedonski politički subjekt neće imati udobnost da bude siguran na svojim pozicijama i da ima neograničenu moć. Imam obaveze prema građanima Albanije. Osvojili smo tri opštine. Pobedili smo i u Debru, ali su nam glasovi pokradeni", rekao je Selja.