Selja: VLEN zaboravio Kurtija, sada aplaudira Mickoskom

Ziadin Selja
Izvor: Facebook

Lider Alijanse za Albance Zijadin Selja, poručio je povodom parlamentarnih izbora u Severnoj Makedoniji, da ga zabrinjava što koalicija VLEN "aplaudira antialbanskim izjavama Hristijana Mickoskog", piše Gazeta Ekspres. On je dodao da je VLEN sada "zaboravio" Aljbina Kurtija i da koriste Mickoskog.

Selja i njegova stranka su u koaliciji Evropskog fronta zajedno sa Demokratskom unijom za integraciju Aljija Ahmetija, dok u suprotstavljenom albanskom taboru imaju koaliciju VLEN. 

Prema Seljinim navodima,Arben Taravari, koji je bio kandidat za predsednika ispred VLEN-a, sada govori kao da su "oni oruđe Mickoskog”.

"Način na koji je VMRO trenutno predstavljen je pokušaj da se albanski glas usmeri ka VLEN-u, ali i vraćanje naklonosti Taravaru, jer su VMRO i VLEN igrali jedni drugima u korist. Kandidatura gospodina Taravarija nije bila sa blagoslovom, jer je u to vreme pobegao i ponašao se kao pojedinac koji mora da poštuje naređenja. Deluje kao da je Taravari talac Mickoskog", izjavio je Selja.

Dodaje da je Taravarijev odlazak sa funkcije bio bez presedana, pa je "zato njegov odlazak opisao kao bekstvo".

"Njegovo ponašanje ukazuje da je postao talac VMRO. Ne mogu da imam partijskog lidera u organu koji on vodi bez svoje svrhe, odnosno da prima naređenja i ignoriše svoje političke strukture. Krajnji cilj VMRO-a je bio da iskoristi dvonedeljni period između predsedničkih i parlamentarnih izbora. I oni su to uspeli da iskoriste, ali njihova agenda je poročna“, naglasio je lider Alijanse za Albance.

Govoreći o premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju Selja je naveo da je imao "trenutke razočaranja". On je rekao da je "kršio svoje principe" i "dao podršku" Kurtiju.

„Možda sam pogrešio“, dodao je.