Dedaj u Hagu zatražio tajno svedočenje: Brinem se za svoju porodicu na Kosovu

Đerđ Dedaj
Izvor: Kosovo Online

Bivši ambasador Đerđ Dedaj u nastavku svedočenja u Hagu kao svedok specijalnog tužilaštva protiv čelnika OVK, zatražio je od suda da njegovo svedočenje bude zatvoreno za javnost zato što se plaši za bezbednost svoje porodice na Kosovu, piše Ljajmi.

Dedaj je svedočio o svojoj poseti Čirezu, a na pitanje tužioca da li mu je bila namera da kaže ljudima u ovom mestu da odlože oružje, odgovorio je da nije. U jednom trenutku mu je prikazan raniji intervju u kojem je rekao da je OVK tražila snimke njegove grupe.

"Samim pozivom ste se prema meni nepravedno ponašali. Odgovoran sam da zaštitim svoju porodicu, svoju decu i istinu", rekao je nakon čega ga je sudija pozvao da odgovori na postavljeno pitanje, ali je Dedaj insistirao da ima pravo da zaštiti svoju porodicu.

"Imam pravo da protestujem, jer sam odgovoran za sudbinu svoje dece, nećaka i rodbine. Zbog toga moram to da razmotrim. Tražio sam da se moje svedočenje tokom ovog suđenja za sada zatvori za javnost kako ne bi ugrozilo budućnost Kosova", objasnio je bivši ambasador.