Specijalni sud produžio pritvor Redžepu Seljimiju

Redžep Seljimi
Izvor: Print Screen

Sudsko veće u predmetu protiv bivših čelnika OVK, kojima se sudi u Specijalizovanim većima u Hagu, odlučilo je da Redžepu Seljimiju bude nastavljen pritvor.

Ovo sudsko veće čini predsednik pretresnog veća Čarls L. Smit III, Kristof Bart i Genavl Metruk koji su članovi veća i Fergal Ganor kao rezervni sudija.

Specijalni sud smatra da je pritvor Selimiju i dalje srazmeran, pozivajući se na prethodne nalaze veća. Sudski organ je utvrdio da i dalje postoji rizik da će okrivljeni Redžep Seljimi ometati tok procesa ili počiniti druga krivična dela za koje se smatra da su protiv OVK, među kojima su ugroženi i svedoci koji su svedočili, mogu da svedoče u ovom sudskom postupku ili se očekuju da se pojave pred sudom, navodi se u odluci.

"Prema odluci, imajući u vidu činjenicu da postoje kontinuirani rizici od ometanja postupka i činjenja daljih krivičnih dela, od kojih se ni jedno ni drugo ne može dovoljno ublažiti primenom razumnih alternativnih mera, veće nalazi da je pritvor Seljimiju još dva meseca neophodan i razuman u konkretnim okolnostima slučaja", navodi se.