Ademi: Klubovi sa severa Kosova mogu samo da treniraju, ne smeju da igraju u ligama FSS

Agim Ademi
Izvor: KTV, prt.sc

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Agim Ademi izrazio je uveravanje da će većina klubova spremno dočekati početak jula kad će prvenstvo biti nastavljeno, a sportskim ekipama na severu Kosova je poručio da mogu samo da treniraju, ali ne i da igraju u ligama Fudbalskog saveza Srbije, prenosu RTK2.

Ademi je povodom najave fudbalskih klubova sa severa Kosova da će sa radom nastaviti kada za to dobiju dozvolu Fudbalskog saveza Srbije, rekao da se ponavlja slična priča od ranije, koja po njemu nema osnova.

"Jedno je jasno - sve ekipe koje su registrovane pri Fudbalskom savezu Kosova moraju poštovati odluke saveza i sve norme i propise koje smo doneli. Klubovi sa severa Kosova, kao i brojne škole fudbala u ovom delu mogu da treniraju, da rade, ali ne i da se takmiče u nekoj drugoj federaciji, u ovom slučaju Fudbalskom savezu Srbije. Klubovi sa severa Kosova nisu registrovani u FSK, a kada oni to budu hteli mi smo otvoreni da ih primimo. Do tada oni mogu samo da treniraju", kaže Ademi.

On podseća da je prvenstvo u fudbalu na Kosovu prekinuto sredinom marta, a nakon dozvole Ministarstva zdravlja svi fudbalski klubovi od juče su počeli sa trenizima.

"Pauza je bila duga i sada nakon dobijanja dozvole sve ekipe će početi sa treninzima. Očekujemo da prvenstvo bude nastavlje početkom jula, kako bismo na vreme završili šampionat i Uefi prijavili sve ekipe koje će učestvovati u evropskim kvalifikacijama", rekao je Ademi.

RTK napominje da će evropska fudbalska federacija u naredniom periodu finansijski pomoći sve njene članice kako bi se umanjile posledice epidemije izazvane epidemijom koronavirusa.