Ahmeti: Završen konkurs za najveću sportsku dvoranu na Kosovu

Špen Ahmeti
Izvor: Ekonomia Online

Na svečanosti proglašenja laureata 2020. godine, gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti rekao je da je završen konkurs za sportsku dvoranu, koja će biti najveća na Kosovu, sa oko 5.000 mesta, prenosi Ekonomija Onlajn.

Dodao je da je uprkos situaciji sa pandemijom, opština pokušala da udvostruči subvencije za pomoć sportistima i klubovima.

„Ova godina su drugačije manifestacije. Opština se trudila da sportske aktivnosti ne prestanu, pored udvostručenja subvencija, pokušali smo da pomognemo klubovima, tako da danas moramo da čestitamo sportistima koji nisu odustali od sporta jer je na Kosovu to veoma teško. Danas se takmičenje za novu sportsku dvoranu završilo“, rekao je Ahmeti.

Direktor Direkcije za sport u opštini Priština, Fitim Redža rekao je da u Prištini deluje oko 240 klubova za koje je izdvojen milion evra.

„To je rekord, ranije se to nije dogodilo“, istakao je Redža.

Bivši fudbaler albanskog nacionalnog tima Đerđ Muzaka rekao je da ovaj sastanak može da posluži kao most između Prištine i Tirane.

"Nadam se da će ovaj sastanak poslužiti kao most saradnje na polju sporta između Kosova i Albanije", rekao je Muzaka i prisutnima preneo pozdrave pevačice iz Albanije Ljande Hise koja je poželela uspeh sportistima.