Binić: Ne znam ko su oni i o kakvoj utakmici govore, Kosovo je južna srpska pokrajina

Dragiša Binić
Izvor: Printskrin

Legendarni fudbaler Dragiša Binić povodom najava predsednika FS Kosova Agima Ademija o "mogućem meču između Kosova i Srbije u Prištini", naveo je za Kosovo Onlan da "ne zna o kakvoj utakmici govore u Prištini i ko su oni, kada je Kosovo sastavni deo Srbije i južna srpska pokrajina".

Binić smatra da je bespredmetno govoriti o nečemu što Srbija i većina država na svetu ne priznaju.

"Prvo ne znam ko su oni i o kakvoj utakmici govore. To je deo naše zemlje i naša južna pokrajina, koja pripada Srbiji. Mi, ali i većina država sveta ne priznajemo to što se dešava tamo. Što se tiče naših sportista i sportskih radnika, mi se na bavimo politikom. A ja, ako mene direktno pitate, kada bi se to desilo, odrekao bih se čitave karijere. Te varijante da mi na silu moramo nešto da igramo apsolutno ne prihvatam", rekao je Binić.

Nekadašnji proslavljeni fudbaler prisetio se igračkih dana u Prištini.

"Ja sam igrao u toj Prištini. Sećam se i derbija dok sam igrao za Napredak iz Kruševca, Radnički iz Niša i Crvenu zvezdu, i znam da taj narod tamo mnogo voli fudbal, ali politika je sve to pokvarila. I nisu toliko sami oni krivi za to, koliko su za to krive strane službe u čijim su oni rukama, pa su sada samo njihove marionete. Naša je krivica što dozvoljavamo da neko ko postoji tek 100, 200 godina sada nama kroji politiku, a mi postojimo hiljadama godina. Ljudi bi sigurno voleli da gledaju, ali je osnovno pitanje sa kim bi igrali. I ne razumem ko njih provocira. Ne postoji oni i mi, to je jedno, koliko ja znam", zaključio je Binić.

deni
01. April 2021.
binic i njegova izjava!!! u toj pristini sam igrao.
ne sportska izjava!? desice se jednog dana srbija i kosovo, odigrace se utakmica.
pozz is prizrena
Mark
01. April 2021.
diplomatski komentar bravo deni ...
Lii
01. April 2021.
Bravo Kosovë
Oni
01. April 2021.
Binic hahaha
Volkov
01. April 2021.
Bravo na komentaru Binicu legendo. Bina turbin 😉
doni
01. April 2021.
i mi ne znamo tkz ekipa serbije a mozda secas da smo velika derzava sa unijom albanija kosovo zvana sjedinjene albanske derzave SAD na serbski