Živadinović: Nemoguće organizovati meč Kosova i Srbije, niko ne bi mogao da garantuje bezbednost

Milan Živadinović
Izvor: Printskrin

Fudbalski stručnjak Milan Živadinović smatra da je gotovo nemoguće organizovati meč reprezentacija Kosova i Srbije u Prištini, jer niko ne može garantovati bezbednost i utakmicu bez incidenata i provokacija. Za Kosovo Onlajn dodaje da ipak veruje da fudbal može biti prva oblast u kojoj može doći do relaksacije i normalizacije odnosa između Kosova i Srbije.

Živadinović je tako prokometarisao izjavu predsednika Fudbalskog saveza Kosova Agima Ademija koji je za italijanski Tuto Sport rekao je "da veruje da će uskoro selekcija Srbije gostovati u Prištini".

"Lično imam iskustva sa Kosovom, jer sam godinu dana bio trener Prištine. Jako dobro poznajem tamošnju situaciju. Ipak u ovom trenutku organizovati utakmicu između Srbije i Kosova je nemoguće. Ko će garantovati  da to može biti regularna utakmica i da to neće biti povod za mnoge gluposti", skeptičan je Živadinović. 

Iskusni trener kaže da dobro poznaje mentalitet Albanaca i njihovih fudbalera.

"Ja lično volim Kosovo i ponosan sam što kao kao Srbin radio na Kosovu. Radio sam i sa albanskim igračima i jako dobro poznajem njihov mentalitet. Ipak ne verujem u mogućnost odigravanja utakmice između Kosova i Srbije. Daj Bože da bi sve to bilo korektno. Za tako nešto moraju se sve institucije mobilisati i organizovati. Za početak možda bi bila najbolja situacija da se meč odigra bez publike", dodaje Živadinović. 

Živadinović je ovom prilikom uputio i poruku Albancima na Kosovu.

"Želim da i Albanci shvate da su im Srbi najbliži prijatelji i da ne mogu više ići samo na provokaciju i incident. Neka ostave po strani sve dušebrižnike sa strane, koji bi hteli da Kosovo bude 'barutana'. Punih 30 godina se živelo u nekoj slozi i prijateljstvu, pa očekujem da upravo fudbal bude prvi gde će doći do nekakve normalizacije odnosa", zaključuje Živadinović.

Rat i Mir
31. Mart 2021.
Kako stvari trenutno stoje, ovo je nemoguća misija. Ni UEFA nije baš saglasna za ovakve mečeve, mečeve koji nose veliki, preveliki rizik ...

Najbolji primer je primer Azerbajdžana i Armenije ili ti Jermenije.
Bokojoker
31. Mart 2021.
O čemu ovaj čovek priča. Ne može Srbija da igra sama sa sobom
Djukanovic
02. April 2021.
Merci le kosovo est serbe !!!!