Borovčanin: Kosovski bokseri se nisu ni prijavili za Svetsko prvenstvo, žele da politizuju sport

Nenad Borovčanin

Srbija je posle 43 godine domaćin u Svetskom prvenstvu u boksu, na kojem će se od danas od 6. novembra takmičiti takmiči 670 takmičara iz 103 države. Ipak, na ovom takmičenju neće biti kosovskih boksera koji se, prema rečima predsednika Bokserskog saveza Nenada Borovčanina nisu prijavili za takmičenje, prenosi RTV Pink.

Borovčanin je istakao da su navodne zabrane ulaska u Srbiju kosovskim bokserima zapravo pokušaji “politizovanja sporta, zloupotrebe kao i manipulacije, čemu u sportu nema mesta”.

“Кosovo nije na spisku 103 države, tu Кosova nema, niti njihovih boksera. Nema ih zvanično na listi” naveo je Borovčanin.

On je naglasio da je “sport čist i takav treba da ostane”

Borovčanin je istakao da je izuzetno ponosan što je Srbija ove godine domaćin Svetskom prvenstvu.

“Pokazali smo da su Beograd i Srbija jaki, i da možemo da pošaljemo pozitivnu sliku svetu. Nisu to samo događaji, gradi se infrastruktura, dobićemo trening centar. Ovo je tek početak razvoja sporta u Srbiji”, rekao je Borovčanin.

On je otklonio i dilemu oko medalja, koje su, kako je objasnio na društvenim mrežama osvanule bez oznake Кosova, dodajući da Srbija ima zlatne medalje, koje su donacija, a da je spomenuto zlato fotomontaža.

Borovčanin je za kraj gostovanja najavio spektakl u Beogradskoj areni, ističući da će se u 12 kategorija, boriti čak 13 srpskih sportista.