Fudbalerima Partizana stiže podrška od mališana sa Kosova

Stadion Partizana
Izvor: EPA

Podršku fudbalerima Partizana, koji će se u okviru grupne faze takmičenja u Ligi Evrope sastati sa holandskim Az Alkmarom, pružiće i mališani sa Kosova.

Priliku da uživo gledaju meč na stadionu Partizana u Beogradu iskoristiće 35 dečaka starosti do 14 godina iz sela Banje, Suvo Grlo i Crkolez kod Srbice, kao i 50 dečaka iz Kosovskog Pomoravlja.

Njima je, zahvaljujući Kancelariji za KiM, obezbeđen besplatan prevoz, hrana i prenoćište u Beogradu.

“Poziv da prate jednu ovako značajnu utakmicu deca su prihvatila sa velikim oduševljenjem, a želju da posete stadion u Humskoj iskazala su i deca koja ne navijaju za ovaj klub,” - kaže za Kosovo Online jedan od organizatora posete Aleksandar Stević.

I mališani iz Kosovskog Pomoravlja jedva čekaju da krenu put glavnog grada Srbije, a posebno se raduju što će imati priliku i da se druže sa svojim vršnjacima iz ostalih krajeva zemlje.

“Ovo je sigurno jedinstvena prilika za mnoge od dečaka koji će u četvrtak krenuti put Beograda da uživo prate neki fudbalski meč na evropskom nivou. Verujem da će posle ove posete mnogi mladi iskazati želju za bavljenjem sportom, posebno fudbalom, a to će biti dobra prilika i da naši treneri vide kako funkcionišu veliki klubovi. Nadamo se da će jednoga dana i neko od naše dece nastupiti na ovom stadionu,” - kaže jedan od organizatora iz Kosovske Kamenice Predrag Đorđević.

Među šest hiljada mališana koji su Partizan bodrii u pobedi protiv norveškog Moldea bili su i članovi OFK “Dif” iz Kosovske Mitrovice, a ovih dana je usledio i novi poziv da ponovo budu gosti na utakmici sa Az Alkmarom.

Poziv iste sadržine stigao je i na adresu FK "Rudar" iz Kosovske Mitrovice koji će u Beograd otputovati sa svih 160 članova kluba. 

Osim članova ova dva kluba, utakmici mogu da prisustvuju i zainteresovani učenici osnovnih škola Branko Radičević i Sveti Sava iz Kosovske Mitrovice i Vuk Karadžić iz Zvečana.