Fudbalska ekipa "Dom zdravlja" Donja Gušterica treća u grupi gradova na turniru "Igrajmo za 16"

Ekipa Dom zdravlja Donja Gušterica
Izvor: Kosovo Online

Fudblaska ekipa "Dom zdravlja" iz Donje Gušterice osvojila je treće mesto u malom fudbalu u grupi "gradova" na turniru "Igrajmo za 16" u oragnizaciji Radio televizije Srbije.

Memorijalni turnir u malom fudbalu " Igrajmo za 16" održan je 23. put, u znak sećanja na nevine žrtve NATO bombardovanja RTS-a.

U grupi "gradovi" učestvovalo je osam ekipa i to predstavnici,  Šapca, Subotice, Niša, Kragujevca, Bora, Požarevca, Zrenjanina, kao i ekipa "Doma zdravlja" iz Donja Gušterica.

Ekipa iz Donje Gušterice osvojila je treće mesto u grupi, kako je kazao kapiten ekipe doktor Saša Mladenović.

"Čast nam je i zadovoljstvo što smo i ove godine učestvovali na ovako značajnom turniru i kao ekipa sa Kosova dostojno se suprostavili ostalim ekipama osvojivši treće meste u ovako jakoj konkurenciji. Nadamo se da ćemo i sledeće godine učestvovati i napraviti još bolji rezultat", kazao je kratko Mladenović za Kosovo onlajn.

Memorijalni turnir "Igrajmo za 16" prvi put je održan 2000. godine na inicijativu zaposlenih koji su želeli da na neki način sačuvaju sećanje na svojih 16 prijatelja i kolega stradalih prilikom bombardovanja RTS-a.  Takmičenja su organizovana, osim u malom fudbalu, u basketu 3×3, stonom tenisu, kuglanju, šahu i elektronskom fudbalu.