Fudbalski savez Kosova: Očekujemo da se kosovski Srbi vrate u stvarnost i priključe FSK

Fudbalski savez Kosova
Izvor: Koha ditore

Fudbalski savez Kosova reagovao je povodom novih utakmica koje su odigrale selekcije Fudbalskog saveza Kosova i Metohije, koji je deo Fudbalskog saveza Srbije, prenosi Koha.

Povod za reagovanje su prijateljske utakmice koje su dve selekcije mladih Federacije Kosova i Metohije odigrale sa ekipom u Kraljevu.

Prema FFK, kosovski Srbi samo nanose štetu sebi takvim postupcima.

Pozvali su članove srpske zajednice na Kosovu da razmisle i vrate se u stvarnost.

"Kosovo je nezavisna država i međunarodno je priznato, dok je FFK punopravni član UEFA i FIFA od 2016. Naše reprezentacije i klubovi učestvuju u svim zvaničnim međunarodnim takmičenjima već pet godina. FFK je više puta pozvao lokalne Srbe da se vrate u stvarnost i grade svoju budućnost u fudbalu tako što će biti deo zvaničnih takmičenja FFK. Mi kao jedino legitimno telo za organizovanje fudbalskih takmičenja u Republici Kosovo brinemo da stvorimo jednake mogućnosti za razvoj fudbala svim našim građanima, bez obzira kojoj nacionalnosti pripadaju“, navedeno je u saopštenju.

Fudbalski savez Kosova je mišljenja da takvim postupanjem srpska zajednica nanosi sebi šetu.

"Ako svoju budućnost vide u Kraljevu, a ne u mečevima UEFA i FIFA, to je njihov problem. Međutim, trebalo bi da znaju da je njihova perspektiva na Kosovu i očekujemo da se osveste što je pre moguće, kako ne bi trošili vreme na takve improvizacije “, saopštio je Fudbalski savez Kosova.

ffk
07. April 2021.
o srbi ne sanjate vise realitet je drugcije dogjite na reprezaentacije i igrate kao ljudi i ne ilegalni igre jos mali i to zapamtite moze da bude kasno
Realno
07. April 2021.
Srbi napravite svoj klub
johnny bee
07. April 2021.
KOSMET JE BILO SADA JE I BIT ĆE SRBSKO! Trenutno okupirano, ali vreme će pokazati.. Ti momci igraju kakav takav fudbal bilo to Kraljevo, Užice ili Beograd.. Nikada fudbala biti neće među vama šiptarima.. Vi bukvalno za ništa niste talentovani..
Vojin
07. April 2021.
Ja neznam ko ovde sanja ?? Nikad niste ,niti cete biti Drzava .Probudite su u sagledajte realnostv!!
Gospodine Komšija,
07. April 2021.
Hvala Vam da ste izeazili želju da igramo u istom timu.
Ali dok ste Vi nas lepo poštovali tako što niste želeli da igeate tada u našem timu pa red je da i mi sada Vas ispoštujemo na isti način tako što ne učestvujemo u ničemu sa Vama! Hvala...
Molos obilic 1389.
08. April 2021.
Srbi igraju fudbal u svoojjojzemlji koju kao svoju priznaju, avi igrajte tamo gde hocete.
Volkosnovimav
07. April 2021.
E realnost je malo drugacije...niti ste nezavisna država niti ste međunarodno priznati, to je jedino realnost u vasim . 😉
Ivica
07. April 2021.
Spanija vam je pokazala koste i staste i daliste priznati u FIFU.A sto se vaseg takmicenja tice i vase lige takmicenja smesno do suza.Koja vasa liga koji vas fudbal gdecete vi u Evropu.
MK
08. April 2021.
Tako je vratite se u stvarnost dragi komsije Albanci pa da svi zajedno igramo fudbal u okviru Srbije.