Fudbalski timovi sa Kosova dobili opremu od FS Srbije i FS KiM

Podela sportske opreme za fudbaske klubove sa KiM
Izvor: Kosovo Online

Seniorske ekipe fudbalskih klubova sa Kosova, koje su završile sezonu 2019/2020, dobile su danas od Fudbalskih saveza Srbije i Kosova i Metohije sportsku opremu na poklon.

Uz reči zahvalnosti, pre svega predsedniku FS Srbije Slaviši Kokezi i generalnom sekretaru Jovanu Šurbatoviću, ali i bivšem predsedniku FS KiM Milanu Radojičiću, prvi čovek FS Kosova i Metohije Igor Uljarević je rekao da poklon, koji sadrži garniture dresova, šorceva, štucni i lopti, nije zanemarljiv, s obzirom na finansijsku situaciju u kojoj se klubovi na Kosovu nalaze.

Uljarević je naglasio da današnji poklon neće biti usamljen slučaj i izrazio nadu da će se sličnim povodom okupljati i u narednom periodu.

O značaju poklona koji su dobili govorio je i direktor Fudbalskog kluba „Trepča“ Bojan Jakšić koji je rekao da je, pored nedostatka i loše infrastrukture, jedan od najvećih problema većine srpskih klubova na Kosovu upravo nedostatak finansija, a samim tim i opreme.

„Lokalne samouprave na Kosovu nemaju budžete kao one u Srbiji, tako da će ova pomoć zaista mnogo znači klubovima sa prostora centralnog Kosova i iz Pomoravlja, kao i nama na severu Kosova“, rekao je Jakšić.

Osim „Trepče“ u novoj opremi nastupiće između ostalih i fudbaleri „Sloge“ iz Raniluga, a zahvalnost na poklonu izneo je predstavnik kluba Zoran Nicić.

„Po drugi put dobijamo pomoć i drago nam je da nas Savez nije zaboravio“, rekao je Nicić i dodao da osim finansija, klub iz Raniluga ima i infrastrukturne probleme, kao i probleme oko odigravanja utakmica.