Košarkaški savez Kosova zahteva da se sportske hale u kojima se odvija vakcinacija vrate sportistima

košarka kosovo
Izvor: lajmi.net

Košarkaški savez Kosova zatražio je da od nadležnih organa da se sportske dvorane na Kosovu koje se koriste kao punktovi za vakcinaciju, vrate svojoj nameni, jer sportski timovi svih kategorija nemaju uslova za treniranje i odigravanje utakmica, prenosi Ljajmi.

Zahtev je usledio jer je ostalo mesec dana do početka nove košarkaške takmičarske sezone, a košarkaški timovi na Kosovu nemaju priliku da održe svoje predsezonske treninge.

„Košarkaški savez Kosova u potpunosti razume zdravstvene ustanove za vakcinaciju stanovništva i situaciju sa pandemijom kovid-19, međutim, traži od Ministarstva zdravlja u saradnji sa Direkcijama za zdravstvo u odgovarajućim opštinama da se organizuju što je pre moguće da se vakcinacija obavlja u drugim prostorima, a da se sportski objekti vrate sportistima“, poručuju iz Košarkaškog saveza Kosova.

Podsećaju da je „Košarkaški savez Kosova prvi prekinuo takmičenja zbog širenja pandemije kovid-19 u martu 2020. godine i do sada je u potpunosti poštovao pravila.

Od marta 2020. godine, zbog pandemije koronavirusa, u saradnji sa zdravstvenim ustanovama kao što su Ministarstvo zdravlja i Uprave za zdravstvo u određenim opštinama su sportske dvorane pretvorene u vakcinalne punktove u kojima se obavlja vakcinacija stanovništva protiv koronavirusa.