Košarkaški savezi Kosova i Albanije osnivaju zajedničku ligu

koš
Izvor: Sport onlajn

Predsednici košarkaških saveza Kosova i Albanije večeras će u Tirani potpisati sporazum o osnivanju zajedničke košarkaške lige koja će brojati osam klubova, po četiri iz svake federacije, piše RTK 2.

U prvoj sezoni koja će startovati polovinom oktobra takmičenje će se odvijati u muškoj konkurenciji, a u planu je i sličan projekat vezan za žensku košarku. 

"Osnovni cilj je podizanje kvaliteta košarka, jer će i klubovi morati da ulože više napora oko sastava ali i organizacije. Sve je dogovoreno ranije i sada samo sledi potpisivanje ugovora predstavnika dva saveza koje će biti obavljeno večeras čime će i liga biti i zvanično formirana. Postoji plan da se u nekoj od narednih sezona takmičenju pridruže i klubovi iz Severne Makedonije, ali i svih drugih federacija koje to žele", rekao je u telefonskom razgovoru iz Tirane za RTK2 Arben Fetahu, predsednik kosovske federacije.

Rks
10. Septembar 2020.
Cestitam to je prvi korak unike lige i sa druge sporte to je posao cestita united state albania
Loni
10. Septembar 2020.
Na sve sporte treba zajednicka liga bice konkurencia dobro je za sport sad nista sa serbiom samo albanske sve bicemo 8 miloni samo ovde na balkan