Košarkaški savez Srbije donirao opremu ŽKK "Zvečan"

Kontrolno-edukativni kamp za mlade košarkašice sa Kosova
Izvor: Kosovo Online

Košarkaški savez Srbije, tačnije sektor za žensku košarku, poklonio je danas Ženskom košarkaškom klubu “Zvečan” komplet dresova za seniorsku ekipu.

Nakon gostovanja potpredsednice Košarkaškog saveza Srbije za žensku kosarku Ane Joković, početkom decembra, dogovoreno je da matični savez pomogne žensku košarku na Kosovu.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza KiM Bojan Jakšić danas je u Zvečanu uručio opremu pomenutom ženskom košarkaškom klubu i tom prilikom zahvalio Košarkaškom savezu Srbije.

“Ovo je već četvrti put ove godine da nam stiže pomoć od Košarkaškog saveza. Posebnu zahvalnost dugujemo Ani Joković koja je svoja obećanja ispunila u maksimalno kratkom roku. Svi klubovi su već dobili po 10 kožnih lopti, a ženski klub “Trepča” je u septembru dobio iste ovakve komplete. Moram da napomenem da su ovo zvanični dresovi ženske reprezentacije Srbije”, istakao je Jakšić.

Dodao je da podrška Ane Joković puno znači klubovima sa Kosova i Metohije koji, zbog situacije na prelazima, svaku utakmicu igraju u gostima tako da su im troškovi značajni veći.

Kako je naveo, već sledeće godine ženski košarkaški klubovi “Zvečan” I “Trepča” biće gosti KSS, a tada će u Beogradu reprezentacija igrati utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.