Mitrovački alas cilja reprezentaciju

Nebojša Elezović
Izvor: Kosovo Online

Poznati sportski ribolovac iz Severne Mitrovice Nebojša Elezović nastupiće tokom vikenda na elitnom i najvažnijem takmičenju za izbor reprezentativaca Srbije u tom sportu, koje se održava na kanalu Dunav – Tisa – Dunav u Novom Sadu.

Kako bi se što bolje pripremio za nadmetanje sa 36 najboljih ribolovaca iz cele Srbije koji su kroz kvalifikacije izborili mesto na ovom veoma važnom takmičenju, Elezović je svoju formu “brusio” na obližnjem ribnjaku koji je bogat belom ribom i šaranom.

O značaju ovog takmičenja, ali i trnovitom putu koji vodi do reprezentativnog dresa u sportskom ribolovu, Elezović je govorio za portal Kosovo Onlajn.

“To je najelitnije takmičenje u kojem se vrši izbor za reprezentaciju Srbije. Sistemom eliminacije i kvalifikacije u velikom broja kola izbornih takmičenja, izabrano je 36 najboljih iz svih krajeva naše zemlje koji će imati privilegiju da pecaju i da svojim lovnim uspehom izbore mesto u reprezentaciji. Nakon dva kola u Novom Sadu, sledeća dva kola će biti održana na jezeru Knić kod Kragujevca, a do kraja godine i na drugim mestima”, započinje priču Elezović koji će put do reprezentacije tražiti kao član Opštinske organizacije sportskih ribolovaca “Ibar” iz Severne Mitrovice .

On ističe da samo učešće na ovakvim takmičenjima predstavlja veliki korak, jer se radi o ribolovcima koji predstavljaju sam vrh sportskog ribolova.

Elezović naglašava da je status reprezentativca vrhunac svakog sportiste zato mu je posebno drago da je ponovo u prilici da se nadmeće za jedno od deset mesta koliko broji prošireni sastav ribolovačke reprezentacije.

“Nositi dres reprezentacije je nešto zaista uzvišeno. Ja sam već u tom elitnom krugu od 36 najboljih u zemlji već desetak godina, ali je veoma teško biti u prvih pet, jer su u pitanju ribolovačke veličine iz čitave naše zemlje među kojima ima i svetskih i evropskih prvaka, kako u pojedinačnoj, tako i u klupskoj konkurenciji. To su ljudi od kojih se uči, ali uz koje imate mogućnost da se usavršavate, da negujete i dopunjujete svoja znanja i napredujete uz najbolje”, kaže popularni Elez.

On dodaje da je za uspeh potrebno mnogo rada, odricanja i vremena provedenog na vodi.

“Dobar takmičar i reprezentativac se postaje samo treningom i na vodi. Mi smo u specifičnoj situacija i u nekoj vrsti hendikepa jer se nalazimo na suprotnoj strani zemlje, s obzirom da se najveći broj takmičenja organizuje u Vojvodini i centralnoj Srbiji i nemamo mogućnosti treninga na takmičarskim vodama. To je ono što nam otežava posao, ali ovo je put i misija gde nema povratka i ja ću se boriti, jer su godine rada i truda iza mene i verujem da je pitanje dana kada ću ostvariti svoj cilj i ući među pet najboljih”, sa optimizmom u glasu govori Elezović.

On kaže da je nezahvalno izneti očekivanja od predstojećeg takmičenja, ali je siguran da će pružiti maksimum i u najboljem svetlu predstaviti svoj grad.

“Biće veoma teško, jer je to jedna od najkompleksnijih voda sa velikim brojem takmičarskih scenarija po kojima riba menja navike i uslove hranjenja iz sata u sat. Tu je i puno ribljih vrsta tako da morate u svakom trenutku da znate šta i kako radite, šta pecate, da odredite najbolju taktiku I da se nadate najboljem rezultatu. Biće teško, ali borićemo se”, zaključio je Elezović.

Uz sportski pozdrav “Bistro” želimo mu da svoju ljubav prema ribolovu i prirodi krinuše dresom sa državnim grbom.