Mladi fudbaleri Dif zlatni u Cirihu: Ovaj trofej predstavlja naš grb, našu zemlju, odakle smo ponikli, sa Kosova i Metohije

Mladi fudbaleri sa trofejem
Izvor: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Petlići OFK Dif iz Severne Mitrovice, osvojili su prvo mesto na međunarodnom fudbalskom turniru, koji se ovog vikenda održao u švajcarskom Cirihu i u svoj grad na Ibru doneli su zlato.

Mlade, uspešne sportiste, na aerodromu u Beogradu, dočekali su sinoć zamenik i pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, Veselin Kočanović i Svetlana Miladinov.

Čestitajući im ovaj veliki uspeh, predstavnici Kancelarije su naglasili da je pred ovim mladim sportistima svetla budućnost, na ponos cele Srbije. Oni su još jednom ponovili da im podrška Kancelarije za KiM i države Srbije u daljim uspesima nikada neće izostati, kao što bezrezvno pomažu svom narodu, posebno mladima na Kosovu, da se izbore sa brojnim problemima sa kojima se susreću u odrastanju.

"Došli smo da dočekamo decu i čestitamo im u ime Kancelarije za KIM i direktora Petra Petkovića na značajnom rezultatu. Pobedili su sve svoje protivnike u polufinalu i finalu domaćina turnira. Ovo je podsticaj za dalji rad, Kancelarija će pomoći njihov dalji razvoj, kako bi, ne zanemarivši školu, koja je na prvom mestu, uz igru i rad, kasnije postali pravi profesionalci", naglasio je Kočanović.

Mladi Difovci su iz Ciriha stigli umorni, ali presrećni što su uspešno odbranili boje svoje zemlje Srbije i svog rodnog grada. 

"Ovaj trofej predstavlja naš grb, našu zemlju, odakle smo ponikli, sa Kosova i Metohije. Uzeli smo ovako veliki trofej, jedan od najvećih koji imamo", sa ponosom je naglasio mladi Strahinja Malinovski.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je kapiten OFK Dif Filip Kostić, koji je naglasio da to nije njegov uspeh, već celog tima.

"Svi smo vodili ekipu do kraja turnira i pobedili sve, klubove kao što je Benfika i one iz drugih zemalja, ostvarili smo najbolji rezultat", rekao je Kostić.

Inače, na turniru u Cirihu, mladi fudbaleri u kategoriji petlića 2011 - 2012 godište, odigrali su četiri utakmice u grupi A i pobedili. U polufinalu i finalu su igrali protiv FK "Cirih junjted".

Nastupili su u sastavu Malinovski, Kostić, Stevanović, Čavić, Dejanović, Popović, Vasić, Milić, Arlov, Sedlarević, Repić, Laketić, Stojićević, Hinić, Radojević, Milentijević i Radulović. 

Ovi mališani su prošle godine na turniru u Salzburgu osvojili zapaženo 5. mesto. Na prošlogodišnjoj završnici za prvaka Srbije Mini-maxi lige u Kragujevcu zauzeli su  visoko 3 mesto, a takođe su osvajači su mnogih domaćih turnira.

"Sve čestitke dečacima i trenerima na velikom uspehu. Ponosan sam na njih, oni to znaju. Tražim od njih da pokažu samo ono što radimo i vežbamo. U Cirihu su to ispoštovali i dali su sve od sebe. Svi smo prezadovoljni, nadam se da su i oni zadovoljni. Svi su bili najbolji. Samo je Kole dobio titulu najboljeg igrača, ali za mene, ceo tim je bio najbolji", rekao je direktor OFK Dif Nemanja Bulatović.

On je dodao da je ovo verovatno najveći rezultat u istoriji kluba.

"Nadamo se u budućnosti još većim uspesima. Veliko hvala domaćinu turnira, koji je prepoznao naš rad i uputio poziv da budemo deo ove značajne fudbalske manifestacije", izjavio je Bulatović.

Petlići Difa su naglasili i da ovaj veličanstven uspeh ima i jednu senku, iznenadna  smrt jednog od trenera kluba, Perice Ilića ih je sve potresla, pa su upravo njemu posvetili ovaj veliki trofej.