Novoformirane selekcije pionira i petlića FS KiM igraju prvu prijateljsku utakmicu posle 23 godine pauze

Fudbalski savez KiM - selekcije pionira i petlića
Izvor: Kosovo Online

Nakon višemesečnog rada i brojnih kontrolnih utakmica na kojima su birani najbolji, selekcije Fudbalskog saveza Kosova i Metohije u kategorijama petlića i pionira, odigraće danas prvu prijateljsku utakmicu u Kraljevu, gde će snage odmeriti sa fudbalerima "Kikera" iz tog grada.

Pune 23 godine, fudbalske selekcije Kosova i Metohije nisu funkcionisale, pa je zato ovaj novi početak, po rečima predsednika Fudbalskog saveza KiM Igora Uljarevića, veoma značajan za povratak kosovsko-metohijskog fudbala na mesto koje zaslužuje.

"Radili smo nekoliko selektivih utakmica na kojima je instruktor Nikola Radulović odabrao po 22 igrača u kategorijama pionira i petlića. Ovo je prva utakmica koju ćemo odigrati u Kraljevu i za našu decu koja se bave fudbalom ovo je motiv više da nastave da vredno rade i napreduju. Tu su deca iz Ropotova, Gračanice, Leposavića, Zubinog Potoka, Mitrovice što pokazuje da smo pratili rad svih klubova i škola fudbala koje rade na ovom prostoru", rekao je Uljarević.

On je najavio da će se u narednom periodu biti formirane selekcije kadeta, ali i seniora.

"Imamo dosta fudbalera sa ovih prostora koji igraju u Prvoj i Super ligi, ali i ostalim ligama u Srbiji pa nam je zamisao da ih okupljamo dva puta godišnje, jer moramo da vratimo Region Kosova i Metohije na fudbalsku mapu Srbije, kao što i zaslužujemo. Mislim da su naša deca u poslednje dve decenije bila dosta zapostavljena i da je došao trenutak da se to promeni", kaže Uljarević.

U tome će im, kako kaže, pomoći i Fudbalski savez Srbije, od kojeg imaju punu podršku za rad.

„Veliku podršku nam pružaju čelnici FSS, direktora mlađih katogorija Nikole Lazetića i koordinatora Igora Matića koji su nam obećali da će nam u narednom periodu omogućiti odigravanje brojnih utakmica Regiona gde će naša deca pokazati šta znaju i konkurisati za dres reprezentacije Srbije“, naveo je Uljarević.

Trenerska palica selekcija pionira i petlića poverena je instuktoru Nikoli Raduloviću koji je pred polazak rekao da će rezultat današnje utakmice biti u drugom planu.

"Od septembra pratim rad ovih dečaka i odlučio sam se za po 22 klinca u obe selekcije. Prvi uslov za ulazak u selekciju je bilo fudbalsko znanje, ali su se cenili i drugi kvaliteti kao što su ponašanje na terenu, ali i van njega. Mislim da smo izabrali najbolje fudbalere ovih godišta koje trenutno imamo, ali bi svakako pozvao one koji nisu učestvovali na našim selektivnim utakmicama da to učine u narednom periodu", rekao je Radulović.

On je naglasio da od današnje utakmice očekuje lep fudbal i priliku da se dečaci selekcije FS KiM bolje upoznaju i pokažu šta znaju.

"Veoma je bitno da ovo što smo započeli nastavimo i u narednom periodu, da se naša deca razvijaju i napreduju i da budemo svi zajedno najbolji predstavnici Kosova i Metohije u Srbiji, ali i šire", zaključio je Radulović.

Dres fudbalske reprezentacije Kosova i Metohije po prvi put će obući i Veljko Kompirović iz Severne Mitrovice, Aleksandar Aritonović iz Gračanice i Nikola Zdravković iz Ropotova.

"Velika mi je čast što sam izabran za člana selekcije pionira Fudbalskog saveza Kosova i Metohije, jer mi je oduvek bila želja da postanem dobar fudbaler i da zaigram za reprezentaciju. Trudiću se da opravdam poverenje koje sam dobio i nastojaću da i u narednom periodu vredno radim i napredujem", rekao je Kompirović, a sličnog mišljenja su i njegovi novi drugovi iz reprezentacije.

Pre polaska za Kraljevo, selekcije FS KiM slikale su se ispred spomenika knezu Lazaru u centru Severne Mitrovice i hrama Svetog Dimitrija.