Osnovci iz Zubinog Potoka na takmičenju u atletici u Beogradu

Osnovci iz Zubinog Potoka
Izvor: Facebook

Osnovci iz Zubinog Potoka učestvovali su na finalnom takmičenju završne manifestacije 8. ciklusa "Yettel - Brzinom do zvezda”, koja je u saradnji sa Atletskim savezom Srbije održana u Beogradu.

U pitanju je manifestacija na kojoj se takmiči 380 najbržih dečaka i devojčica osnovnih škola iz 52 grada Srbije, a koja se na kraju bore za titulu šampiona i zlatne zvezdice "Brzinom do zvezda”.

Nastavnik učenika koji su na manifestaciji predstavljali opštinu Zubin Potok, Dejan Vukajlović rekao je da su deca pokazala izuzetno znanje.

“Sva deca su nastupala u kvalifikacionim grupama i samo su prva mesta iz tih grupa išla u finalne trke. S obzirom da se naša deca prvi put ovako takmiče, u tim trkama su zauzeli od 2. do 5. mesta, što smatram uspehom, jer su se u finale plasirala deca koja se profesionalno bave atletikom”, istakao je nastavnik Dejan Vukajlović, objavljeno je Fejsbuk Stranici Skupštine opštine Zubin Potok.

Iz Atletskog saveza naveli su da je cilj ovog takmičenja je da što više dece zadrže u atletici i od njih stvore idole budućim generacijama, što govori i o značaju promocije sporta u školama i među decom.