Pet medalja na dva takmičenja za Omladinski karate klub Kosovska Mitrovica

Učesnici takmičenja iz Kosovske Mitrovice
Izvor: Omladinski karate klub Kosovska Mitrovica

Takmičari Omladinskog karate kluba Kosovska Mitrovica nastupili su proteklog vikenda na dva takmičenja u Aranđelovcu i na Novom Beogradu na kojima su osvojili ukupno pet medalja - zlatnu, srebrnu i tri bronzane.

Na Međunarodnom karate turniru "Aranđelovac open", 17. februara, nastupili su sa osam takmičara u disciplini borbe ekipno i pojedinačno.

"Na turniru smo u konkurenciji 976 takmičara iz 78 klubova iz Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Grčke, Slovačke i naravno naše Srbije osvojili jednu zlatnu i dve bronzane medalje. Zlatnu medalju osvojio je Stefan Timotijević u konkurenciji juniora u borbama pojedinačno u kategoriji uspod 68 kilograma, dok je bronzanu medalju osvojio Nikola Gendić u kadegoriji kadeta u borbama ispod 63 kilograma. Kadetska ekipa u sastavu Aleksa Miletić, Nikola Gendić i Uroš Timotijević zauzeli su treće mesto i poneli bronzana odličja", saopšteno je iz kluba.

Nakon takmičenja u Aranđelovcu takmičari kluba su produžili svoje putovanje i nastupili na karate turniru "Mawashi Kup" na Novom Beogradu.

Tamo su u konkurenciji od oko 400 takmičara iz 49 klubova iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Makedonije i Srbije osvojili dve medalje - jednu srebrnu i jednu bornzanu. Srebrnu medalju osvojio je Stefan Timotijević u borbama konkurenciji juniora do 68 kilograma, a bronzanu medalju Rastko Nedeljković u konkurenciji pionira do 45 kilograma.

"Ovom prilikom želimo da se zahvalimo organizatorima Međunarodnog karate turnira "Aranđelovac open", Roksandi Atanasov i Draganu Atanasovu koji su sve takmičare sa Kosova i Metoije oslobodili plaćanja učesničke kotizacije", poručili su iz Kluba.