Nove medalje za Karate klub "Brezovica" - najtrofejniji sportski klub u opštini Štrpce

Karate klub Brezovica
Izvor: Kosovo Online

Proteklog vikenda članovi ovog Kluba osvojili su dve bronzane medalje na međunarodnom karate turniru “Nippon Top Ten - trofej Voždovca” koji je održan u Beogradu. Karate klub "Brezovica" osnovan je 2000 godine, broji tridesetak aktivnih članova uzrasta od šest do petnaestak godina, a treninzi se održavaju tri puta nedeljno.

 

Karate klub "Brezovica" najtrofejniji je sportski klub u opštini Štrpce.

Tradiciju su nastavili i proteklog vikenda osvojivši dve bronzane medalje na međunarodnom karate turniru “Nippon Top Ten - trofej Voždovca” održanom u Beogradu.

Stefan Dogandžić trener karate kluba "Brezovica" ističe da je na takmičenju u Beogradu učešće uzelo devet karatista iz ovog kluba, i da su veoma zadovoljni što su se vratili sa dve medalje.

" U subotu smo bili na takmičenju 'Nippon Top Ten trofej Voždovca'. Učestvovalo je devet naših takmičara i osvojili smo dve medalje, dva treća mesta, konkurencija je bila dosta jaka ali smo uspeli da se izborimo za te dve medalje. Utisci su odlični i mogu da pohvalim karate klub Nippon na odličnoj organizaciji", kazao je Dogandžić.

Dodao je da se treninzi u karate klubu “Brezovica”  održavaju tri puta nedeljno, i da klub trenutno broji tridesetak aktivnih članova uzrasta od šest do petnaestak godina.

Bronzana odličja su osvojile Ljubinka Dogandžić i Jovana Ristić.

Ljubinka ističe da je zadovoljna što je u veoma jakoj konkurenciji osvojila medalju.

"Bila je dosta jaka konkurencija i uspela sam da se izborim za treće mesto. Bilo je lepo i zabavno i nadam se da ću sledeće godine biti bolja. Inače karateom se bavim pet godina i imam dosta medalja", kazala je Dogandžić.

Karatisti ovog kluba će sa redovnim treninzima nastaviti do kraja meseca, a onda ih očekuje kratka zimska pauza. 

Trener Marko Marković ističe da ih nakon toga očekuju pripreme za predstojeća takmičenja "Pošto je kraj kalendarske godine mi završavamo 29.decembra sa treninzima, napravićemo malu zimsku pauzu i nakon toga ponovo krećemo sa radom. Januara i ferbuara nemamo nikakva takmičenja ali ćemo ih iskoristiti za pripreme da bi u martu nastupili na predstojećim takmičenjima, a najbitnija su nam prvenstvo za pionire, poletarce i nade i kup za poletarce, pionire i nade", kazao je Marković.

Karate klub Brezovica osnovan je 2000 godine, a treninzi se održavaju u sportskoj sali Osnovne škole Staja Marković u Štrpcu.