Pomoć KSS za košarkašice ŽKK "Trepča"

male košarkašice ŽKK Trepča
Izvor: Kosovo Online

Posle 10 godina ponovo je počeo sa radom Ženski košarkaški klub "Trepča" iz Severne Mitrovice, a danas je, za podmladak tog kluba, iz Košarakaškog Saveza Srbije stigla i pomoć u vidu sportske opreme.

Košarkašku opremu, lopte, dresove i šorceve, klubu je u ime KSS uručio generalni sekretar Košarkaškog saveza Kosova i Metohije Bojan Jakšić.

"Zahvalio bih se potpredsednici KSS za žensku košarku Ani Joković na održanoj reči, jer je upravo ona bila inicijator da se ŽKK ‘Trepča’ ponovo vrati meću žive. ŽKK ‘Trepča’ je klub koji ima tradiciju i siguran sam da će uspesi kluba brzo doći.Na treninzima je sve veći broj devojčica koje žele da se bave košarkom jer je Srbija zemlja košarke, a Kosovo je srce Srbije. Zato će i dresovi sa nazivom SRBIJA koje će od sledeće godine ponosno  nositi ove košarkašice, biti veliki motiv za njih a i za sve nas koji smo uz njih", rekao je Jakšić.

Severna Mitrovica je napokon posle 20 godina dočekala novu sportsku halu i za samo godinu dana broj klubova se drastično povećao.

Samim tim i ŽKK "Trepča" je oživeo i već vredno treniraju pod budnim okom trenera Saše Trpkovića i Lucije Stanišić.

"Danas je veliki dan za mitrovačku žensku košarku i velika zahvalnost za gospođu Joković na zaista velikom poklonu koji će biti veliki poklon za naš tim sa ovim divnim devojčicama, koji smo oformili pre tri četiri meseca, u okviru ŽKK 'Trepča', i nadamo se da ćemo nakon Nove godine ponovo ići u nove pobede i nove uspehe. Još jednom veliko hvala, opravdaćemo vaše poverenje", rekao je trener Saša Trpković.

I njegova kolegenica Lucija Stanišić se složila da je dobijena sportska oprema nešto što će puno značiti mladim košarkašicama.

"Ženski košarkaški klub 'Trepča' ima dugu tradiciju, što smo dokazali ranijim učešćima u ligama KSS. Posle 10 godina uspeli smo da reaktiviramo rad ženskog kluba, što nam je veliko zadovoljstvo, imajući u vidu da je to druga ekipa na prostoru Kosova i Metohije koji će se naći u redovnom sistemu takmičenja KSS. Današnja pomoć Saveza je velika pomoć i od velikog je značaja za ove devojčice, koje će igrati u dresovima reprezentacije Srbije”, rekla je Stanišić.