Reprezentativac Kosova: Beograd je moj dom

Suad Sahiti
Izvor: foto. Wisła Płock

Nesvakidašnja i neverovatna priča stigla je iz Poljske, a u centru pažnje se našao nesuđeni reprezentativac Severne Makedonije Suad Sahiti, koji je na kraju obukao dres selekcije Kosova, prenosi Nova.

Momak koji igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača dao je opširan intervju za poljski sajt “Pilkarskie Balkany” i šokantan je bio odgovor već na prvo pitanje, koje je glasilo: Tvoj dom?

“Je u Beogradu”, šokirao je odgovorom Sahiti, ubrzo objasnivši kako je baš srpska prestonica njegov dom.

“Rođen sam i odrastao tamo. Imam porodicu i u Prištini. Ovde mi nije lako, poslednjih nekoliko meseci su bili teški. Daleko sam od onih koje volim, privikavam se da živim sam. Dani su drugačiji, čujem se telefonom sa familiojm, gledam serije i igram igrice”, rekao je Sahiti, a prenosi portal Mondo.

Na pitanje koji pasoš poseduje je odgovorio je kosovski.

“Imam državljanstvo Kosova. Da, imam i pasoš Makedonije. Kada sam igrao tamo, oni su mi slali jasne signale da me žele u reprezentaciji. Makedonci su tada imali dobar tim. Pomislio sam ‘zašto da ne’, želeo sam da probam. Mlad igrač može da promeni reprezentaciju i ja sam bio spreman to da uradim, ali je nastao problem s papirologijom”, poručio je član poljske Visle.