Rukometni savez Srbije: Lični iznad opštih interesa

Rukometni savez Srbije
Izvor: Hot sport

Reagujući na otvoreno pismo Rukometnog saveza Kosova i Metohije, u kome su upućene kritike na račun RS Srbije i toga da su zaboravljeni kao Savez, reagovali su i iz ove krovne organizacije, prenosi Sportski žurnal.

UO RS Srbije, na sednici održanoj 8. septembra, doneo je čitav program pomoći klubovima i savezima kako bi im pomogao da prebrode krizu nastalu kao posledica virusa kovid-19. S obzirom da smanjenjem članarina gube teritorijalni savezi kojima je povereno sprovođenje takmičenja – RSB, RSV i RSCS, RSS je doneo odluku da im novčano pomogne“, navodi se u opširnom saopštenju RS Srbije (RSS).

Podsećaju da se klubovi sa Kosova takmiče u ligama u sistemu takmičenja RSS i to Mokra Gora u okviru super B lige, Trepča - Prve lige Zapad i Mokra Gora 2 – Druge lige Kopaonik. Prva liga zapad i Druga liga Kopaonik poverene su na sprovođenje RS Centralne Srbije.

Jedini klub koji se takmiči u ligama mlađih kategorija je RK Štrpce, koji se, zbog sveobuhvatne situacije, možda ni ove godine neće takmičiti, ali deca ovog kluba su bila gosti reprezentacije u Novom Sadu prošle godine na odlučujućoj utakmici za plasman na Evropsko prvenstvo, a krajem godine, RS Srbije, bio je domaćin igračima i treneru ovog kluba i snosi sve troškove učešća na Trofeju Beograda“, ističu iz Rukometnog saveza Srbije.

U opširnom saopštenju za javnost se navodi da je generalni sekretar RS KiM, u periodu 2012-2016. bio potpredsednik RSS, a od 2014. do 2016. godine bio i predsednik UO RS Centralne Srbije.

Za skoro više od dve godine njegovog mandata u RSCS, u takmičenjima mlađih kategorija, jedva je učestvovalo 30 ekipa sa područja RSCS, a da je od pet ekipa sa teritorije RS KiM, učestvovalo u proseku jedna po sezoni. Danas je situacija potpuno dugačija, u takmičenjima mlađih kategorija učestvuje 100 ekipa sa teritorije RSCS, a novo rukovodstvo RSCS formiralo je po tri muške i ženske regionalne selekcije mlađih kategorija, koje se redovno okupljaju i uz pomoć RSS učestvuju na turnirima u zemlji i inostranstvu“, kažu u RSS.

Iz ove krovne rukometne organizacije poručuju da su izneti podaci lako proverljivi i da se uvidom na listama službenih lica i učesnika takmičenja jasno vidi o čemu se ovde radi.

Kada je lični interes u pitanju, onda su svi tu, a kada je opšti interes u pitanju, onda se bojkotuju i RSS i njegovi članovi. Da vas ne poštujemo, sigurno vaš predstavnik ne bi bio u radnoj grupi za izradu normativnih akata, niti bi vaš predstavnik bio pozivan na razne konsultativne sastanke u organizaciji RSS. S obzirom da vas poštujemo, pozivamo vas ovim putem da budete principijelni do kraja – nemojte učestvovati u takmičenjima i obavljati dužnosti službenih lica, a na izborima, koji će vrlo brzo uslediti, odmerićemo snage“, zaključeno je u saopštenju UO RSS.

Dani
14. Septembar 2020.
Hitno qe da prijavimo federacie evrope i sveta za ovaj skandal serske federacije i kad dogje iz serbie svi treba zatvoriti oni na presevo sbog zastav hoqe da zatvori albanca a mi tolerisemo ova rezim miloseviqa