Spirić i Štefanek: Srbija je tu da pomogne našim sportistima na Kosovu

Sportski savez Srbije u poseti Kosovskoj Mitrovici
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić ugostio je delegaciju Ministarstva omladine i sporta i Sportskih saveza Srbije i Kosova i Metohije i na zajedničkom sastanku upoznao ih je sa rezultatima klubova i pojedinaca i sa problemima sa kojima se sportisti sa ovog prostora suočavaju.

Spirić je istakao da mu je drago što može da ugosti osvajača svetskog i olimpijskog zlata za Srbiju jer je to velika motivacija za sve mlade koji se bave sportom.

„Ono u šta najviše ulažemo je naša budućnost i naši mališani koji se u velikom broju bave sportom. Svaka podrška koja dolazi iz Beograda je značajna i bitna za sve sportske klubove, ali i za Pokrajinski savez koji se trudi da istraje i da organizaciju na najbolji način. Poteškoća u sportu nažalost ima, ali svi ćemo se truditi da igra i lopta pobede, a da politika ne uskrati život mališanima jer svako dete pa i naša u Kosovskoj Mitrovici imaju prava na to", rekao je Spirić.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek rekao je da mu je drago što je ponovo u Kosovskoj Mitrovici i što je on prvi predsednik Spotskog saveza Srbije organizovao prvi Sajam sporta na ovim prostorima.

„Ova deca zaslužuju sve ono što zaslužuju i deca iz Kragujevca, Subotice, Novog Sada… Ja sam siguran u to da ćemo se boriti i da ćemo maksimalno pomoći i klubovima i Sportskom savezu KiM. Što se tiče problema kod nas sportista će problema uvek biti. Trebamo bit realni i moramo napraviti balans i da vidimo kolika su sredstva potrebna. Nije dobro davati svima sve što se traži. Imamo izvanrednu saradnju sa ljudima sa KiM i trudimo se maksimalno da pomognemo. Nije meni problem da sednem u auto i da dođem ovde. Ja sam čovek koji se i kroz sport borio i isto tako ću kao funkcioner dati svoj maksimum da sport u Srbiji bude bolji“, rekao je Štefanek.

Nakon posete Opštini Kosovska Mitrovica proslavljeni olimpijac i osvajač svetskog i olimpijskog zlata Davor Štefanek će prisustvovati i Sajmu sporta koji će biti održan na gradskom šetalištu gde će sa sportistima razgovarati o vremenu kada se aktivno bavio sportom, a predviđeno je i druženje sa mališanima koji treniraju na Kosovu.