Opštinsko takmičenje u malom rukometu u Štrpcu

Takmičenje u mini rukometu
Izvor: Kosovo Online

U Štrpcu se održava opštinsko takmičenje u malom rukometu za učenike i učenice petog i šestog razreda osnovnih škola. U obe kategorije, muškoj i ženskoj, u uzrastu od prvog do četvrotg razreda, najbolji su rukometaši i rukometašice iz Osnovne škole "Staja Marković".

Takmičenje je održano u sportskoj sali te osmoletke, a učestvovali su učenici sve tri osnovne škole iz ove opštine.

U ženskoj kategoriji prvo mesto osvojile su učenice Osnovne škole "Staja Marković” iz Štrpca.

Nina Jovanović nije krila zadovoljstvo što je baš njena ekipa osvojila zlatnu medalju

"Osvojili smo prvo mesto, bili smo jako dobri. I devojčice iz Gotovuše su bile jako dobre, ali smo mi imale više sreće i pobedile. Bilo je lepo, zabavili smo se, družili i skakali od sreće što smo pobedile”, kazala je Jovanović.

I u muškoj kategoriji prvo mesto su osvojili učenici Osnovne škole „Staja Marković“. Igrač pobedničke ekipe Pavle Stevanović je istakao da je zadovoljan što je na utakmici postigao najviše golova.

“Zadovoljan sam utakmicom, imali smo takmičenje u mini rukometu i odigrali smo jednu utakmicu i pobedili, ja sam dao najviše golova, 10“, kaze mladi sportista.

Na takmičenju u mini rukometu koje je počelo u ponedeljak i trajaće do petka učešće je uzelo 180 učenika. Prethodnih dana takmičili su se učenici od prvog do četvrtog razreda, nastavljaju stariji osnovci.

Profesor fizičke kulture Boban Mladenović je kazao da je ovo prvo takmičenje u malom rukometu koje se organizuje u ovoj opštini.

"'Veliki snovi se rađaju u malim srcima'. Ovo je nesvakidašnje, jedna inovacija u našim školama. Po prvi put je organizovano takmičenje u sportskoj igri mini rukomet, koju uz svu dinamiku i obilje pokreta sa jednakim uspehom mogu da igraju i dečaci i devojčice. Pomenuo bih naše nastavnice razredne nastave koje su dale izuzetan doprinos svemu ovome, jer su one te koje su svakodnevno sa decom i od njih kreću njihova dalja školovanja. Na samo školsko prvenstvo nadovezalo se i opštinsko, a učešće su uzele sve tri osnovne škole u muškoj i ženskoj konkurenciji. Moram da istaknem i doprinos našeg lokalnog najtrofejnijeg sportskog društva rukometnog kluba Štrpce. Najpre su organizovana takmičenja za učenike od prvog do četvrtog razreda, pa ovu sedmicu možemo definisati kao sportsku, jer će takmičenje trajati od ponedeljka do petka”, kazao je Mladenović.

Nedavno su za učenike školskog uzrasta održana i opštinska takmičenja u malom fudbalu i odbojci.