"Vukovi sa Ibra" odigrali svoju prvu utakmicu

KMF Vukovi sa Ibra-SFU Leposavić 2018
Izvor: Kosovo Online

Futsaleri KMF "Vukovi sa Ibra" odigrali su sinoć svoj prvi meč od osnivanja u kome su poraženi od SFU "Leposavić 2018", pred publikom u Severnoj Mitrovici.

Suočeni sa mnogim nedaćama, samo mesec dana nakon osnivanja KMF "Vukovi sa Ibra" su sa komšijama SFU Leposavić 2018, koji su u prethodnoj sezoni bili nadomak plasmana u Drugu futsal ligu Srbije, odigrali istorijsku prvu futsal utakmicu u Severnoj Mitrovici.

Sportska hala je bila dobro popunjen,a iako zvaničnih najava ove prijateljske utakmice nije bilo, a publika je imala priliku da uživa u potezima majstora na "petoparcu".

Utakmica je obilovala šansama na obe strane. Domaćin je bolje otvorio utakmicu i posle par izglednih prilika došao do vođstva u 18. minutu kada je Slobodan Tanasković odličnim udarcem sa nekih 6-7 metara doneo prednost.

Od starta drugog poluvremena videli smo pritisak ekipe SFU "Leposavić 2018" kojima su domaćini prepustili terensku inicijativu. Iako su gosti mnogo više loptu imali u svom posetu, Vukovi su u par navrata kontrama mogli da povećaju prednost na 2:0. U tim trenucima se videlo da su Vukovi neuigrani i da je iza njih tek par treninga.

Gosti su svoje iskustvo pokazali u poslednjih 7. minuta utakmice, kada su najpre nakon smušene reakcije odbrane domaćina izjednačili, a na dva minuta do kraja i poveli 2:1 golom sa penala. U oba slučaja strelac je bio Filip Stanojkov.

Nakon sustreta direktor KMF "Vukovi sa Ibra" Igor Uljarević rekao je za Kosovo onlajn da je zadovoljan, jer je ekipa osnovana pre nepunih mesec dana.

"Pre mesec dana smo formirali ovaj klub, koji je bio više nego potreban, naročito kada se uzme u obzir da nam zbog situacije ne dolatze ekipe iz centralne Srbije. Odigrali smo dobru utakmicu protiv ekipe koja igra treću ligu Srbije. Osnovni cilj nam je bio da građani Kosovske Mitrovice imaju šta da vide i prate i mislim d aće u skorije vreme biti organizovano dosta ovakvih utakmica koje će nadam se biti zanimljive ljbiteljima malog fudbala", rekao je Uljarević.

Trener Vukova Stefan Vučković napomenuo je da je klub oformljen iz čistog druženja i da je okupio ljude koji su ceo svoj život posvetili sportu.

“Utakmica je bila napeta, mi još nismo uhodani. Futsal se vratio u Kosovsku Mitrovicu i cilj nam je bio da napunimo halu i u tome smo uspeli. Najvažnija vest je da je ovaj klub na predlog Igora Uljarevića osnovan na drugarskoj osnovi i svi oni koji su danas istrčali na teren samo pokazuju put mlađim generacijama. Ovaj grad zaslužuje da ima futsal ekipu”, istakao je Vučković.

Dvostruki strelac za ekipu SFU Leposavić 2018 i najbolji igrač utakmice Filip Stanojkov rekao je da mu je drago da je veliko interesovanje za futsal na severu Kosova i da je utakmica bila prava prvenstvena.

"Hvala Kosovskoj Mitrovici na osnivanju novog futsal kluba. Mi se sa ovim momcima poznajemo preko turnira u malom fudbalu oni su svi dobri momci koji su dobri fudbaleri. Što se tiče našeg kluba kostur ekipe je ostao isti a ukoliko želimo viši rang neophadna su pojačanja u sledećoj sezoni", zaključio je Stanojkov.

Utakmicu je pratilo oko stotinak navijača koji su zadovoljni prikazanom igrom oba kluba otišli svojim kućama u nadi da će futsal u Severnoj Mitrovici zaživeti i da će uskoro ponovo moći da prisustvuju ovakvom događaju.