Terorista koji je izveo napad u Beču albanskog porekla

napad - beč
Izvor: Reporteri

Dok austrijske vlaste ćute o identitetu ubijenog napadača koji je sinoć izvršio teroristički napad u Beču, glavni i odgovorni urednik bečkog magazina Falter Florian Klenk tvrdi da se radi o mladom Bečliji albanskog porekla iz Severne Makedonije.

"On se zove Kurtin S, rođen je 2000. godine u Beču, gde je i odrastao. Albanskog je porekla, a njegovi roditelji su iz Severne Makedonije i nemaju nikakve veze sa islamizmom", napisao je poznati austrijski istraživački novinar na Tviteru.

On je naveo da je mladić, koji je usmrtio četiri osobe, a kojeg je policija ubila, bio poznat Službi za borbu protiv terorizma, zato što bio jedan od 90 austrijskih islamista koji su pokušali da otputuju u Siriju.

U julu, tvrdi Klenk, on je sprečen u pokušaju odlaska na ratiše u Siriju.

"Međutim, vlasti nisu verovale da bi on mogao planirati teroristički napad", dodao je on.

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer potvrdio je jutros da je ubijeni terorista bio simpatizer Islamske države, bez navođenja daljih detalja o identitetu.

 

Nebojša
03. Novembar 2020.
Zahtevamo od obe strane da sednu za pregovaracki sto i da se uzdrze od nasilja koje se intenzivira zbog neprimerenog izlaska na ulice austrijske vojske i policije.
Prekomerna upotreba sile od strane austrijske policije i vojske mora da se zaustavi trenutno i da se mirni borci za slobodu i ljudska prava koji su na 6 lokacija pokazali da sila i problemi kojim su pritisnuti nisu beznacajni.
Kao Srbija spremni smo da posaljemo svoje mirovne snage koje bi zastitile neduzne gradjane islamske veroispovesti a svakako smo spremni da postavimo svoje punktove kako bi austrijske snage sile ostale u svojim stanicama i kasarnama i prestale svojim prusustvom da vredjaju migrante kao i albance sa prostora Balkana. Neverovatno je da jos uvek nema zute kuce u Austriji gde bi gradjani Austrije donirali organe za ove ugrozrne borce za slobodu zivljrna i veroispovesti, a svakako je neverovatno da Austrija nije donela zakon o uklanjanju svih hriscanskih crkava koje vredjaju verska osecanja islamskih boraca za slobodu ili da se makar pretvore u islamske bogomolje.
Ovo je samo sitno korigovani reprint izdanja njihovih izjava zadnjih 30 godina prema Srbima i Srbiji, kako su oni pricali nama, red je da im vratimo istom merom, s tim da mi njih necemo bombardovati uranijumom, nego ce nas stav biti KAO STE SEJALI I SEJETE TAKO ZANJETE. TO SU VAM VASI SIPTARSKI PRIJATELJI.
Podrzavamo svaki dogovor koji dve strane u Austriji postignu 😂😂😂😂