Ramadani: Mere preporučio Institut za javno zdravlje

Naser Ramadani
Izvor: Klan Kosova

Direktor Instituta za javno zdravlje Kosova Naser Ramadani rekao je da je sedmodnevnu meru samoizolacije za sve one koji uđu na Kosova preporučio Institut na čijem je on čelu, objavila je Gazeta Ekspres.

Naveo je i druge mere za koje je rekao da ih je Institut preporučio, a to su pored sedmodnevne izolacije ograničenje kretanja od 22:30 u nekim gradovima.

“Poslodavci su dužni da obezbede i primenjuju distance, objave pravila i vidljive znakove u svakom objektu za mere, potrebno je zabraniti okupljanja više od 5 ljudi svuda, žurke, javna okupljanja, sportske aktivnosti… “, rekao je on.

Dodao je da će biti zabranjene rekreativne, kulturne i sportske aktivnosti u zatvorenom i na otvorenom, uključujući fudbalske i druge sportske škole, treninge u svim oblastima, fitnes, zatvoreni bazeni i individualni sportovi, u skladu sa priručnikom za zaštitu od širenja kovida.19.

U ugostiteljskim objektima stolovi moraju biti udaljeni 2 metra.

„Nismo želeli da preinačimo mere i nakon njihovog ublažavanja nismo mislili da se mere uopšte neće poštovati", rekao je Ramadani.